Pareri despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu


invitatie-casuta-roz

Va invit sa va spuneti parerea despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu de la Antena 1 si nu numai.  Se accepta orice subiect de discutie, fara jigniri, discriminari sau cuvinte triviale.

Ne-mprietenim?

59,933 comentarii la “Pareri despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu”

Pages: « 5994 … 5927 5926 5925 5924 5923 [5922] 5921 5920 5919 5918 5917 … 1 » Show All

  1. 59220
    Mariana Pitesti Says:

    Buna Ziua!
    Lilisor,am citit dimineata,comentariile tale din urma.Inca odata,multumesc de urari.Asa cum spui si tu,si cum ti-am urat si eu,sanatatea este cea mai importanta pentru fiecare dintre noi.Totusi,as vrea sa ai mai multa grija de tine.Ai un program foarte inca..rcat,ce te solicita foarte mult.Stiu,tie iti face placere asta,insa,poate uneori ar trebui sa te pretuiesti mult mai mult.Am fost si eu aseara,la Cornul Vanatorului,la cu..rte,face parte dintr-un lant mare de restaurante,situate in padure.Am avut intalnire cu fosti colegi,colege,de la ultima firma.Ne-am intors acasa,in jurul orei 21,cand incepuse sa ploua.pupici
    Aseara,nu am urmarit emisiunea,Bravo ai stil,ma uit acum.Inca nu stiu,ce fata a fost eliminata.

  2. 59219
    Lilisor Says:

    Buna seara, prieteni.

    Am terminat, Slava Domnului! tot ce mi-am propus si in urmatoarele 5 minute, am iesit!!!!!!….Sunt absolut convinsa ca ati avut o zi frumoasa, pe care ati petrecut-o in familie!!!….Kmy, mai devreme am citit la tine pe bg., scria ADI ca ai avut 2 sarbatoriti in familie: sotul si baiatul, de sf. Maria….
    Ma alatur ei si-ti urez si eu, este adevarat, cu intarziere de o zi, : LA MULTI ANI!!!!…Multa-multa sanatate, buna intelegere, belshug si fericire!!!!!!!!!!

    La mine ploua marunt…..aerul este curat….iar eu, cu greu ma abtin, sa nu ies afara, si sa dansez, goala, in ploaie!!!!….Pentru ca asta simt sa fac, dupa 3 zile extenuante de canicula, de multe drumuri si de treburi, fara sfarshit!!!!…..In fine…..Voi iesi, acum, la restaurantul prietenei mele si, desigur, ptr ca urmeaza sa aiba loc in aceasta seara, prima gala eliminatorie “Bravo, ai stil”, printre “picaturi” ma voi uita si eu…..
    Voi incerca sa ma relaxez si sa-mi incarc “bateriile, deoarece, nu-i asa?..
    De luni, din nou, la treabaaaaa…..Pana atunci, o friptura, la gratar, o salata verde si multa-multa inghetata!!!!!…..Pa-pa…

    Doresc, o seara frumoasa, rozalinelor si rozalinilor de PRETUTINDENI!!!!

    Mariana, pupici….Valentina, pupici….Ioana, pupici….Kmy, pupici……
    Adriana, pupici….Fulgulet, pupici……Violeta, pupici….Bunicu, pupici….
    Raluca, ptr tine, pupici, la “dublu”…ha-ha….Sa fii sanatoasa, draga mea si, sa ai grija de tine…..O seara frumoasa, distractie placuta….Pupici.

  3. 59218
    Lilisor Says:

    Astazi, are loc pomenirea Sfintilor Ioachim si Ana, parintii Maicii Domnului.
    In aceasta zi, as vrea sa-i dedic o poezie de suflet, colegei noastre de pe bg. MPFM, ANA, care, a ” plecat” muuuuuuuuult prea devreme dintre noi!!!!….
    Era un om frumos, careia ii placea Mozart……….
    Iubea, cu patima, poezia……..si, adora, pur si simplu, caii…….

    @ ANA

    DOAMNE, DACA MI-ESTI PRIETEN

    Doamne, daca-mi esti prieten,
    Cum te lauzi la toti Sfintii,
    Da-i in scris porunca mortii
    Sa-mi ia calul, NU parintii…..

    Doamne, daca-mi esti prieten,
    N-asculta de toti zurlii,
    Da-i in scris porunca mortii,
    Sa-mi ia calul, NU copiii…….

    Doamne, daca-mi esti prieten,
    Nu-mi mai otravi ursita,
    Da-i in scris porunca mortii
    Sa-mi ia calul, NU iubita…..

    Doamne, daca-mi esti prieten,
    Cum sustii in gura mare,
    Moaie-ti tocul in cerneala
    Si-nainte de culcare…..

    Da-i in scris porunca mortii
    Cand si-o ascutii pumnalul,
    Sa-l infinga-n mine, Doamne,
    Si sa lase-n viata calul……..

    Autor: SPIRIDON POPESCU

  4. 59217
    Mariana Pitesti Says:

    Lilisor,multumesc frumos de urari,abia astept sa-ti citesc comentariul adresat mie.pupici

  5. 59216
    Lilisor Says:

    Mariana, era un comment, ptr tine, in exclusivitate!!!….
    Pentru ca, NU a intrat commentul de-aseara, in care iti spuneam LA MULTI ANI!!!!!!, m-am gandit sa-ti trimit un al doilea comment si, am pus-o de-un “cearceaf”!!!!…ha-ha….Ce sa fac, daca mi-esti draga!!!!…..
    Asadar, daca, ti-as fi adresat vreo 3 cuvinte, ar fi intrat; Insaaaa…
    M-am “intins” si probabil, c-am “comis-o” in sensul ca oi fi folosit vreun cuvant “interzis”…ha-ha…..Si, iata-ma, in “PREMIERA MONDIALA”…ha-ha….
    Nevoita, sa-ti adresez ptr a 3-a oara:” LA MULTI ANI”!!!!!!….
    NU mai am timp si de un al 4-lea comment ptr ca am foarte multa treaba!!!
    Asadar, comunic, Ralucai, pe aceasta cale, ca, am 2 commenturi in asteptare!!!!….Cu parere de rau, NU va mai exista un altul, pana NU intra cele 2 com.!!!!!…..”Mingea este la ea, in teren”!!!!!…..SI-ATAT!!!!!!!!!!!!!

  6. 59215
    Lilisor Says:

    Mariana, pupici.
    Merci fain, draga mea prietena ptr urarile de sanatate transmise; sunt mai pretioase decat orice alta dorinta, pe care, mi-o pot indeplini oricand!!!!….
    Intr-adevar, sanatatea NU o poti cumpara, oricat de multi bani ai avea!!!…
    O poti “ajusta”…o poti “indrepta” prin diferite metode scumpe, sa zicem, o interventie cu laserul….niste analize complete si competente…….mai multe opinii, venite atat de la medici din tara cat si de la cei din strainatate, ptr un “dublu control”, ptr o mai mare siguranta a unui diagnostic…..samd……..
    Insa, sunt boli care pot fi tratate….iar altele, nu….Vorbeam in general….
    In ceea ce ma priveste, recunosc, ma pot considera, cumva, “norocoasa”, deoarece, cu exceptia tensiunii, care, depaseste de multe ori, viteza cu care circul, atunci cand am dr.a.ci si, vreau sa fug de ei…si de prosti, insa, asta este deja un alt subiect!!!…ha-ha….Revin, si spun: cu exceptia tensiunii, in rest, slava Domnului, NU am nicio alta problema; probabil ptr ca am avut un stil de viata sanatos; nu beau, n-am fumat niciodata, am incercat, recunosc, la o petrecere, era un Kent, nu mi-a spus nimeni ca nu trebuie sa trag in piept si am tusit 30 de minute incontinuu!!!…ha-ha…
    Mi s-a spus la ultimul control, ca am plamanii unei fete de 20 de ani….
    Ficatul este si el, in stare normala….rinichii sunt super-ok! samd…….
    Bineinteles ca sunt conshtienta, ca tensiunea este, cumva, in ” stransa legatura” cu inima si, in alta ordine de idei, pot muri, oricand in somn!!!!!
    Insaaaaa…..Revin si-ti spun ca-ti multumesc ptr urarile de sanatate pe care mi le-ai adresat si, ma gandesc, sa stii, tot timpul ca, ar fi cazul “s-o iau mai incet”, insaaa….timpul trece, Mariana, al naibii de repede: parca mai ieri era Pastele si, ca maine!!!, vine Craciunul si tot timpul se ivesc lucruri, care, aparent, nu pot fi amanate si, tot asa!!!!….Si, pana la urma, ca s-o dam un pic si pe gluma: Tot trebuie sa murim de CEVA!!!!…ha-ha..
    In cazul meu, daca nu va fi tensiunea, va fi, cu siguranta, viteza cu care circul…NU pot merge fara viteza…mi se pare o mare pierdere de timp si asta, mai ales atunci cand, drumul este “liber”….Am cateva melodii de “viteza” cum le spun eu, care, nu merg ascultate decat in masina, la o anume viteza, altminteri, ele nu transmit nimic!!!……In fine…..
    Mariana, am intrat sa-ti spun inca o data LA MULTI ANI!!!…
    Pentru ca am vazut ca [commentul meu de aseara, NU a intrat si poate intra peste nu stiu cate zile!!!!....si, ptr ca esti o prietena draga, am tinut sa fac aceasta interventie....Acum, am venit de la cimitir, dupa care am fost la cumparaturi, in piatza mea favorita, la Doamnele mele cu care am mai stat de vorba despre recolte, despre modul de administrare a pietelor, despre preturi, am mai notat 2 retzete si am cumparat multa-multa verdeata!!!!.
    Doamne, NU ma mai satur de mirosul mararului...al patrunjelului....
    Si, ador, pur si simplu tzelina; am frunze de tzelina peste tot, chiar si in garaj.....mi-am cumparat ceaiurile; Doamnele mele imi culeg fel si fel de plante, le spala, urmeaza mai multe procedee, in urma carora, intr-un final, iese acel ceai pe care-l beau de ani si ani de zile si care ma calmeaza si-mi da o senzatie de bine.....si struguri!!!!...oh! preferatii mei!!!!....
    Sunt cei mai dulci si mai imparfumati struguri pe care i-am mancat vreodata!!!!......Perele!!!!...galbene...duuuulci si moi si-mparfumate!!!!...
    Mariana, il privesc pe Domnul Aspirator, care, imi face, galesh cu ochiul si, ma invita la un "tango"!!!..ha-ha...Am vrut sa "negociez" cu el si sa i-o "recomand" pe Dna Ioana, insa, cica, NU; el este "pretentios" si numai pe mine ma vrea!!!!...ha-ha....Mariana, am intrat pentru 5 minute si, constat ca, o pusei de-un cearceaf si, chiar NU am timp!!!!...Upppsss!!!....Am spus cuvantul "cearceaf" si, s-a "activat" Doamna Masina de Spalat, care, se uita urat la mine si-mi spune ca am umplut-o cu "carpe" si ca nu i se mai inchide "fermoarul", a se citi: ushita!!!...ha-ha....Asadar, se "pregateste" aspiratorul.....urmeaza...masina de spalat.....Si-as vrea sa si gatesc.....
    As vrea si sa dorm vreo 2 ore, ptr ca, sunt "in urma" cu somnul!!!!....
    Trebuie sa ies si afara, la pisicute....Printesele mele ma iau de "odihnita'!!
    si, tot asa!!!!....ha-ha....Dar, cumva, sunt absolut convinsa ca totul este "sub control" si, tarziu, in noapte, la terasa, voi rade cu Carmen despre "temerile" care m-au cuprins in sensul ca nu as putea sa rezolv tot ce mi-am propus!!!...Ea mereu ma linisteste si-mi spune: Draga mea, daca n-as sti ce studii ai [ultima facultate am facut-o impreuna, acolo ne-am si cunoscut si, ulterior ne-am angajat, in aceeasi Cladire, insa, in compartimente diferite]…as crede ca ai absolvit Matematica, ptr ca la tine, totul este calculat de-asemenea maniera, incat, esti, mereu, in “grafic”!!!!
    Si, ma calmeaza, instant!!!…Este o tipa EXTRAORDINARA!!!!!!……
    Mariana, recunosc, am mare noroc de prieteni adevarati!!!………..
    Care, stiu cat de greu este sa fii singur in casa…..Care, stiu cat de greu este sa fii singur la masa!!!!….si, care, absolut fara niciun motiv, deoarece, suntem cu totii potenti financiari, din acest grup….NU te lasa sa intri in depresie….NU te lasa sa te gandesti la ce-i mai rau!!!…si, sunt, ACOLO, prezenti, in permanenta, chiar daca tu, nu le-o ceri, ptr ca te gandesti ca au si ei familii si, poate, spre ex., nevestelor respectivilor nu le convin anumite chestii, fiind geloase, si-atunci, cand, unul dintre ei, te intreaba daca ai nevoie de ceva, tu ii spui, surazand: NU, stai linistit, totul este in regula”…insaaaa, un prieten ADEVARAT simte ca nu este totul in regula, ptr ca ptr el sau ei, prietenia este un lucru foarte important!!…In fine….
    Acesta, este, un subiect foarte generos si totodata, foarte frumos, caruia, ii va veni, randul, cu siguranta, intr-un comment viitor!!!……..
    Mariana, imi pare bine ca am putut sta un picutz la taclale……
    Sper, sa intre, cearceaful pe usa, in casuta Ralucai!!!!….Pupici.

    O zi frumoasa, doresc, rozalinelor si rozalinilor de PRETUTINDENI!!!!!!!!!
    Revin, la “drum de seara”…..Si-acum, inapoi, la treabaaaaaaaaaaaaaaa

  7. 59214
    Mariana Pitesti Says:

    Kmy,acum am citit pe fb,Roxana este printre protejatele saptamanii,de la Bravo ai stil.pupici

  8. 59213
    Mariana Pitesti Says:

    Lilisor,si-acum am plans citindu-ti povestioarele.pupici.Sa ai sanatate multa sa poti ajuta in continuare oamenii necajiti!.Despre educatia copiilor saraci,ai dreptate,sunt multe cazuri de copii proveniti din familii sarace care au ajuns mari cercetatori,chiar si la NASA.

  9. 59212
    Lilisor Says:

    Ralu, help!!!!!….Merci fain, pupici.
    Fetelor, sunt “varza”!!!…De Bruxelles….a la Cluj….din sarmale!!!…..
    Nici nu mai conteaza….Imi fac un dus si ies la terasa, ptr ca de-asta am nevoie, acum!!!….Mi-a fost atat de cald, azi!!!….Azi noapte, m-am “copt” la aragaz, la sarmale, pana pe la 4 dimineata si sa nu va imaginati ca am plecat la Marin doar cu sarmale!!!; ala era felul principal desigur si cel mai asteptat de toti de-acolo, insa….au fost si oua umplute….si am copt si vinete…..si ardei copti…..
    si, bineinteles, si-a facut “treaba” si gratarul din gradina….cu niste carnati si pulpe superioare de pui….i-am pregatit, separat, un borcan mare, de maioneza…..Prajiturile le-a facut d-na Ioana la ea, acasa, asadar, aici, am scapat!!!!….Insa, tot am mai facut cateva “duzini” de clatite, ptr ca sunt preferatele lui Marin….In fine….Vreau sa apun ca totul a iesit bine, iti multumesc, Doamne!…..Ma simt implinita!!!…si, pot uita toata alergatura si munca despusa, ultimele 2 nopti nedormite, orele din trafic…..caldura insuportabila…..drumurile lungi…..deloc “prietenoase”……samd….
    Ramane doar, emotia revederii…..felul in care am fost intampinata….
    buna dispozitie de la masa…bineinteles ca Marin NU era singurul sarbatorit si acest lucru l-a umplut de mandrie, deoarece, masa era, data de el!! ha
    Marea majoritate dintre cei de-acolo, nu mai au pe nimeni!!!…..
    Se au doar pe ei si pensiile lor foarte mari!!!….Am “stat” la poze!!!..ha-ha.
    In fine…A fost o sarbatoare reusita…..Le-am promis ca voi reveni, curand…….Am mai spus-o mai demult; mie imi place sa lucrez cu batranii!!!!!….Grupul de voluntariat din care fac parte, stie acest lucru si, atunci cand se impart oarece sarcini, mie imi revin batranii cei mai ursuzi, cei mai morocanosi si cei mai putin vorbareti…innnnsa….m-am invatat cu ei, de-atata timp, fac voluntariat de 8 ani; NU este cazul lui Marin, el este SPECIAL si face parte din familie, insa, ma refer, la ceilalti batrani, pe care ii “vizitez” pe parcursul anului, la diferite evenimente organizate de noi…

    Mariana, ti-amintesti, ca, in fiecare an, cu diferite ocazii, imi place sa fac diferite cadouri, in diferite locatii…..Ti-amintesti, desigur, spuneam de o familie foarte amarata, insa, in acelasi timp extrem de mandra….care, NU vroiau sa primeasca diferite lucruri, vezi Doamne, ca ei nu cershesc!!!!.
    Si, in acest sens, ajunsesem sa procedez la modul: opream masina, destul de departe de casa lor, asteptam sa nu fie nimeni prin curte, dupa care, luam cutiile pregatite special ptr ei si in cea mai mare “viteza”, le duceam in curte, dupa care, claxonam, pana ieseau si “dadeam bice”!!!!….
    Eu numarasem, vreo 7 copii, insa, ptr a fi sigura, am mai intrebat un vecin mai “vorbaret”, sa ma exprim elegant, ha-ha…si, chiar asa, erau 4 fete si 3 baieti…..M-am gandit, anul acesta, sa le duc, pe langa mancare si imbracaminte si toate rechizitele de care ar avea nevoie ptr scoala….
    Pentru a-i incuraja, in “maniera” mea, de-a merge la scoala, ptr ca, mereu am fost de parere ca, un om sarac se poate “ridica” si poate “evolua” doar prin scoala!!!!…indiferent, ca este scoala generala, scoala profesionala sau scoala de meserii….NU ai CUM sa depasesti faza de saracie, daca, nu mergi la scoala!!!!…asta, este clar!!!!…In fine….Ceea ce vreau sa-ti spun, este ca, am fost la noi, la Carrefour, am rugat o tipa de la raionul respectiv sa ma ajute, i-am explicat ca nu am copii si nu stiu care este treaba si i-am spus sa puna intr-un carucior 7 ghiozdane, cele mai frumoase si cele mai vesele….7 penare….si, de 7 ori toate rechizitele care fac obiectul studiului, la copii cu varste cuprinse intre 6 si 13 ani…..multe-multe carioci….
    un top de hartie, ptr a colora…..7 blocuri de desen…..multe creioane colorate…..pensule…acuarele….caiete, de toate felurile si de toate marimile….creioane…gume….rigle…..coperti colorate….pixuri……..
    Mi le-a pus tipa intr-o cutie mare, de carton…l-am cinstit pe-un baiat care, mi le-a dus la masina…tin sa-ti spun ca suma pe care am achitat-o mi s-a parut ridicol de mica, in ideea in care era vorba despre 7 suflete,, care, aveau tot ce le trebuia ptr a merge la scoala; asadar, eu chiar nu inteleg de ce sunt retrasi atat de multi copii de la scoala, sub pretextul ca nu au bani de rechizite!!!….de-o pereche de pantofi si de o canadiana!!!!!….
    In fine….Ceea ce vreau sa-ti spun, de fapt, este ca, ptr prima oara, dupa 4 ani, a iesit cineva, dupa ce am lasat cutia aceea si o oala cu sarmale si 3 sacose cu dulciuri si sucuri…….Am ramas perplexa!!!; tipa este foarte tanara [oare, cand i-a nascut?]…am coborat din masina…se comporta normal…innnnsa, in momentul in care am trantit portiera, s-a speriat si a intrat in casa!!!!…a iesit, dupa vreo 2 minute si, a inceput sa care cutia si sacosele, pe rand….M-am “retras” in masina…a iesit, dupa alte cateva minute….si, aici, am amutit!!!….s-a intors cu spatele….a deschis usa….
    Si, pe rand, la chemarea ei, au iesit cei 7 copii…pe rand….2 dintre ei, s-au asezat, stanga-dreapta….altii 2, s-au asezat in fata ei, si, i-a cuprins cu bratele…si ceilalti 3, au ramas in spatele ei…Recunosc, nu am stiut cum sa reactionez….asadar, nu am schitzat nici cel mai mic gest………
    La un momen’dat, tipa isi impreuna palmele si le ridica pana la nivelul barbiei….apoi, isi pleaca capul….A fost un gest emotionant!!!…era modul ei, de-ami multumi!!!….Dupa care, dispare in cateva secunde, ca si cum nici nu ar fi fost!!!….N-am putut pleca, imediat….M-am tot gandit!!!!….
    Am hotarat s-o las in pace, insaaa….DOAR, pe moment!!!!….Trebuie sa existe si alte variante de abordare a unei persoane “salbatice”, cred!!!!
    Pana la urma, gandesc, ca, orice “salbaticiune” poate fi “imblanzita”!!!
    Totul este sa ai rabdare si sa emani energie pozitiva; sa rezonezi si sa empatizezi….sa incerci sa “patrunzi” in mintea ei cu mult calm si putere de convingere……Pana la urma, orice copil, merita un trai mai bun si un viitor pe masura!!!!…Si, nu este normal, ca ei sa fie implicati, in niste traume traite de parinti si sa sufere din aceasta cauza….In fine…………

    Fetelor, o seara frumoasa va doresc….Eu am mare nevoie de-o terasa, deoarece sunt “incinsa”……….E chiar placut!!!!…..Asadar……
    HAI AFARA LA TERAAAASAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA….

  10. 59211
    Lilisor Says:

    Buna seara, prieteni.
    Astazi, de Sfanta Maria, doresc sa adresez un gand bun tuturor celor care poarta acest nume Sfant……Pentru MARIANA noastra, LA MULTI ANI!….
    Si mult noroc in viata…Iti doresc sa ti se indeplineasca toate dorintele….
    Sa ai parte de toata fericirea din lume!!!!!……

    Pentru TILDA….Draga mea, pastreaza-ti sufletul tanar si bucura-te neincetat!
    Pentru mine, ramai o prietena de nadejde si un om de valoare !!!….
    Fie ca lumina Sfintei Marii, sa iti lumineze viata!!!….LA MULTI ANI!!!!….

    Pentru Dna MARIA, mama IOANEI: Pentru ca sunteti o persoana atat de buna si de blanda, imi doresc ca Fecioara Maria sa aiba grija de DV., sa va calauzeasca pasii si sa va ocroteasca. LA MULTI ANI! si, multa sanatate!!!..

    Si-acum, simt nevoia sa dedic o poezie foarte frumoasa, tuturor mamelor din lume!!!….O poezie pe care, copil fiind, mi-o citea maicuta mea, la culcare, si care, impreuna cu alte poezii si povesti frumoase, mi-au incantat copilaria….Mi-amintesc, mamica era atat de captivata si traia atat de intens, versul, incat, chiar si dupa ce adormeam, ea continua sa citeasca….atipeam si ma trezeam spre versurile de final; deschideam un singur ochi si o priveam: Doamne, cat de frumoasa era!!!….In cursul zilei isi tinea parul impletit intr-o coada groasa, pe care cu greu o puteam cuprinde in palmele mele mici…insa, inainte de culcare, se despletea si isi peria parul lung pana la brau si-l lasa, spunea ea, sa “respire”…..
    Mi-amintesc privirea taicutului meu: ochii negri ii straluceau, pur si simplu!
    Era atat de multa duiosie si emotie in privirea lui, incat, il priveam si, uitam sa mai respir!!!….Dupa care, el se retragea in odaia lui si mamica ramanea sa ma perie si sa-mi citeasca poezii sau povesti, inainte de culcare…
    O priveam si, asa cum statea in lumina veiozei colorate, parul ei mi se parea de aur…..Mereu m-am intrebat CUM ar fi fost sa-i seman ei si sa nu fi fost leita taticului meu; adica, sa fi fost blonda cu ochi albastrii!!!!!…
    Si, nu satena cu ochi negrii!!!…Habar n-am cum ar fi fost; incerc doar sa fac un exercitiu de imaginatie, nimic mai mult!!!……..In fine…..
    Revin si spun, deschideam incetisor un ochi si o priveam si o vedeam cum “traieste” emotia versurilor; la un momen’dat, spre final, a lacrimat…..
    Exact aceeasi senzatie, ma incearca pe mine, acum, la maturitate, citind aceasta poezie, o creatie de mare sensibilitate si, desigur, una dintre cele mai frumoase poezii scrise de marele nostru poet………..

    MAMA

    In vaduri ape repezi curg
    Si vuiet dau in cale,
    Iar plopii, in umedul amurg
    Doinesc eterna jale,
    Pe malul apei se-mpletesc
    Carari ce duc la moara
    Acolo, mama, te zaresc
    Pe tine-ntr-o cascioara…

    Tu torci. Pe vatra veche, ard,
    Pocnind, din vreme-n vreme,
    Trei vreascuri rupte dintr-un gard,
    Iar flacara lor geme;
    Clipeste-abia din cand in cand
    Cu stingerea-n bataie,
    Lumini cu umbre-amestecand
    Prin colturi de odaie.

    Cu tine, doua fete stau
    Si torc in rand cu tine;
    Sunt inca mici si tata n-au
    Si George, nu mai vine.
    Un basm cu pajuri si cu zmei
    Incepe-acum, o fata,
    Tu taci si-asculti povestea ei
    Si stai ingandurata.

    Si firul tau se rupe des,
    Caci ganduri te framanta,
    Spui soapte fara de-nteles,
    Si ochii tai stau tinta.
    Scapi fusul jos; nimic nu zici
    Cand fusul se desfira…
    Te uiti la el si nu-l ridici
    Si fetele se mira…

    O, nu! Nu-i drept sa te-ndoiesti!
    La geam, tu sari, deodata,
    Prin noapte-afara, lung privesti.
    -”Ce vezi? Intreab-o fata-
    -”Nimic….Mi s-a par4ut asa!
    Si jalea te rapune,
    Si fiecare vorb-a-ta
    E plans de-ngropaciune…

    Intr-un tarziu, neridicand
    De jos, a ta privire!
    -”Eu simt ca voi muri-n curand,
    Ca nu-mi mai simt in fire…
    Mai stiu si eu la ce gandeam?
    Aveti si voi un frate….
    Mi s-a parut c-aud la geam
    Cu degetul cum bate.

    Dar n-a fost EL!…Sa-l vad venind,
    As mai trai o viata,
    E dus si, voi muri dorind
    Sa-l vad o data-n fatza.
    Asa vrea poate Dumnezeu,
    Asa mi-e datul sortii,
    Sa n-am eu pe baiatul meu
    La cap, in ceasul mortii!!!

    Afara-i vant si e-nnorat,
    Si noaptea e tarzie,
    Copilele ti s-au culcat-
    Tu, inima pustie
    Stai tot la vatra-ncet plangand:
    E dus si NU mai vine!
    Si-adormi, tarziu, cu mine-n gand
    Ca sa visezi de mine!……

    Autor: GEORGE COSBUC

Pages: « 5994 … 5927 5926 5925 5924 5923 [5922] 5921 5920 5919 5918 5917 … 1 » Show All

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free