Pareri despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu
Va invit sa va spuneti parerea despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu de la Antena 1 si nu numai. Se accepta orice subiect de discutie, fara jigniri, discriminari sau cuvinte triviale.
Ne-mprietenim?
February 18th, 2014 at 13:05
Tilda,
Cred ca in albul imaculat al florilor ,pe care ni le-ai oferit privirii in dimimineata asta,se reflecta curatenia sufletului tau !
February 18th, 2014 at 12:58
Violeta,
ORI DE CATE ORI iti citesc numele,nu ma atept la mai putin !
February 18th, 2014 at 12:48
Adriana,te-am citit,
Nota 10 ai primit ,
Si-n plus trilul amical,
De la cucul virtual !
February 18th, 2014 at 12:11
Pentru fanii serialului Sulleyman-Magnificul, sa ne amintim :
…………………………
….. S-au gandit cei de la Kanal D la insistenta publicului admirator al serialului Sulleyman-Magnificul , sa dea cu portia martea cate o bucatica din serial , pana la terminare; mai mult, se spune ca nu va mai juca actuala actrita care interpreteaza pe Hurrem, acesta cazand in depresie, inlocuita fiind de interpreta Ferihei, sau cum i-o fi zicand, deoarece nu am urmarit si acest serial !
Din pacate, scenele de dragoste, romantice, vor fi din ce in ce mai rare; primeaza in serial aranjamente de casatorie, executii, ura, barfa..
Cu alte cuvinte se trage groznic in Hurrem,on Sulleyman, fiindu-i scoasa cruzimea in fatza, ceea ce nu este pe placul conationalilor, aici fiind problema producatorilor !
Nu intotdeauna ceea ce-ti propui si reusesti , depinde fiecare cum vede problema !
Hurrem m-a fascinat ca personaj istoric atunci cand am citit despre ea, m-a fascinat ca personaj de film si aici e meritul actritei, interpretare extraordinara !
Sa fiu o admiratoare a lui Sulleyman-Magnificul, marele padisah si cuceritor , care a stat 30 de ani batuti pe muche in saua calului cucerind vaste teritorii, stropind cu sange si lasand jale si durere in urma ? Nu, categoric nu ! Ar insemna sa ignor durerea si moartea sutelor de osteni, umilinta si chinul fecioarelor satelor Moldovei, Tarii Romanesti luate cu japca si duse in palatele turcesti, in haremurile lor, unde le astepta o viata de chin, de nesiguranta, scapand cele mai puternice, cele mai destepte, rareori intamplandu-se sa dea fericirea peste vreuna si anume acea fericire de a fi remarcate de vreun sultan !
Hurrem ( Alexandra Anastasia Lisowska ( Alexandra La Rosse), fiica unui preot ortodox ucrainean dontr-un tinut apartinand la acea vreme Poloniei , copila in jurul varstei de 14 ani este rapita de tatarii pradatori si ucigasi care faceau dese raiduri in acele tinuturi spre a lua sclavi si alimente, jefuind si macelarind totul in calea lor, este exemplu de daruire, sacrificiu, dragoste materna, este genul de femeie care spune clar si raspicat: totul sau nimic !
Umilintele la care a fost expusa aceasta tanara de la data prinderii ei de catre tatarii navalitori pana la acceptarea ca sotie a celui mai mare padisah al lumii, o defineste pe buna dreptate ca una dintre cele mai puternice femei ale istoriei !
Da, Alexandra, a fost o femeie puternica.
Oare cate dintre femei au reusit sa ajunga din sclave muritoare de foame, batute, umilite, conducatoare de destine omenesti ?
Alexandra, viitoarea sultana Hurrem nu a fost o femeie frumoasa. Istoricii o prezinta ca fiind micuta de statura, firava la inceput ca si copila, mai apoi cu forme voluptoase, cu parul blond-rosiatic, ochii verzi , tenul fin. Trasaturi tipice ucrainencelor !
Ceea ce aduce aceasta sclava langa marele sultan al Imperiului Otoman
al acelor vremuri, a fost istetimea , mintea sa apriga, ambitia dar mai presus de toate iubirea pana la sacrifiu pe care i-a purtat-o marelui sultan.
Ea nu pierde timpul in harem, ca alte sclave ci se dedica studiului, invataturii, tesutului , brodatului si insusirii Coranului.
Aceasta o face sa fie remarcata de sultana mama, care o alege spre a fi prezentata sultanului.
Si cum spuneam, istetimea acesteia, talentul ei in arta conversatiei, trecerea la islam si multe alte calitati inrobesc pe viata marele sultan.
Ca dovada este faptul ca acesta o ia in casatorie, lucru de neconceput in viata unui sultan, inconjurat de sute de sclave , gata oricand sa i se arunce la picioare.
Spre a ajunge aici, Alexandra, care deja era mama, recurge la viclesug si anume dorita de sultan ea-l refuza, bazandu-se pe interpretarea perceptelor islamice despre casatorie. (Calitate- istetimea)
Asa devine sclava ruteana, marea Sultana Hurrem ( cea care rade)!
Hurrem a fost o sultana puternica, care si-a pus amprenta alaturi de marele padisah, asupra vietii culturale, artistice si de ce nu, politice.
Sunt pastrate documente din acea vreme, scrisori ale ei catre regele Poloniei, stat care pe timpul vietii ei, nu a fost ocupat de otomani.
Se ocupa de actiuni caritabile, construire de moschei, bai comunale, scoli !
A fost sultana Hurrem o femeie sangeroasa ?
Nicaieri nu am citit ca a dat ordin sa fie cutare sau cutare omorat doar ca prin viclesugurile si uneltirile sale , cu ajutorul sutelor de slugi ce-i stateau la dispozitie dar si al celor “obligati”, indeparta orice “obstacol” din calea ei, fie el de ordin sentimental sau oricare altul !
Iata ce spunea despre Hurem, carturarul Dominico Trevisano, un italian:
” La 50 de ani ai lui Hurrem, Maiestatea sa Sultanul, este atat de indragostit, incat refuza sa fie cu alta femeie in afara de ea !”
Hurrem are 5 copii, ea este mama lui Selim II , urmatorul sultan al Imperiului Otoman, cunoscut ca betiv, afemeiat, mai putin interesat de soarta Imperiului. Acesta o mostenea ca fizic, fiind singurul sultan blond cu turban !
De altfel , de la Selim II incepe decaderea marelui Imperiu Otoman.
Fiica ei Mihrimah, a mostenit mintea apriga a mamei sale si felul ei de a fi bataioasa, ambitioasa!
Hurrem se pare ca a murit la 52 de ani desi in alte articole istorice am citit de 58 de ani, iar Soliman la 71 de ani ( in istorie Solliman, in film Sulleyman)
( Pe perioada domniei lui Sulleyman la carma Tarii Romanesti s-au succedat mai multi domnitori, cunoscuti fiind Neagoe Basarab, Radu de la Afumati, Vlad Vintila, Petru Ciobanul ( fiul doamnei Chiajna) si altii, a caror domnie a fost de ordinul lunilor ; in Moldova, Petru Rares ! )
February 18th, 2014 at 11:54
Buna, dragii mei prieteni! Va doresc o zi superba…eu mi-am luat zambilute in ghiveci si au inflorit…au un miros superb…mi-au facut ziua mai frumoasa… Va pup cu drag!
Bunicu, Adriana, Tilda, Amie, Mariana Pitesti, Sergiu cu-geta, Otilia, Kim, Costica, Monique, Nina, Lili, Teodora, Nuty, Sorina, Kmy Cami, Merry, Maria, Violeta…va multumesc pentru ca ati fost foarte activi in ultimele zile pe site..va pup cu drag si va spun ca sunteti niste prieteni minunati…
De abea astept sa mai incingem o petrecere frumoasa in casuta roz, unde ii astept si pe restul care lipsesc!
February 18th, 2014 at 11:24
O zi buna, si vizionare placuta la emisiuni !
February 18th, 2014 at 11:22
Buna ziua dragilor !
Repostez aici o poezie a Violetei care mi-a placut enorm:
ORI DE CATE ORI
Deseneaza-mi sufletul,
Mangaie-mi privirea
Ori de cate ori ma vezi
Ca-ti astept iubirea.
Pierde-ma in sarutari
Si alunga-mi teama
Ori de cate ori ma vrei
Fara sa-ti dai seama.
Fura-mi sufletul treptat
Da-mi in schimb dorinta
Ori de cate ori m-atingi
Si imi pierd credinta.
Prinde-ma cu vorbe dulci,
Jura-mi poezia
Ori de cate ori ma simti
Ca-ti evit privirea.
Lasa-ma sa ma avant
Departe de tine,
Ori de cate ori gasesti
Teama si suspine.
Fura-ma din lumea mea
C-un sarut cuminte,
Ori de cate ori ma pierzi
Si nu ai cuvinte…
February 18th, 2014 at 11:20
Pentru ca mi s-a parut interesant de stiut ,de toti,va redau un articol privind experimentul facut de Washington Post:
Violonistul Joshua Bell,unul dintre cei mai buni muzicieni ai lumii,a interpretat cateva dintre cele mai dificile piese scrise vreodata,pe o vioara Stradivarius din anul 1713,estimata la 3,5 milioane dolari,timp de o ora,in statia de metrou
“L-Enfant Plaza” in ziua de 12 ianuarie 2007.In acest timp ,au trecut aproximativ 2000 de oameni.Doar 6 oameni s-au oprit sa-l asculte pentru cateva momente.Circa 20 au aruncat niste bani.A colectat in total 32,17 dolari desi,cu cateva zile inainte,concertase cu sala plina la “Boston Symphony Hall” unde un bilet a costat 100 de dolari.Nimeni nu l-a aplaudat,o singura persoana l-a recunoscut.
Testul viza 3 aspecte:
-intr-un loc public,la o ora nepotrivita,suntem in stare sa percepem frumusetea?
-ne oprim s-o admiram?
-putem oare sa recunoastem talentul intr-un context neasteptat?
Concluzia posibila:Grav nu e ca oamenii nu l-au identificat pe Joshua Bell si n-au recunoscut “Chaconne” de Bach ,ci ca urechile lor n-au vibrat.In asta stau mirarea si tristetea,aceasta e morala intamplarii.Violonistul nu s-a deghizat ca sa rida de oameni,a facut-o ca sa certifice triumful aparentelor si sa ne spuna ca nu toate reflexele sunt utile.Din cauza problemelor zilnice,a stresului,a sistemului social care mai mult ne ingreuneaza existenta,ajungem sa nu mai putem observa adevaratele frumuseti ale vietii.A fost gasita o explicatie si pentru oprirea celor mici sa asculte.Desi probabil nu intelegeau cu adevarat frumusetea muzicii pe care o ascultau,ei au fost atrasi de frumos,deoarece nu erau afectati de toate problemele enumerate mai sus.
Daca nu avem cateva momente sa-l ascultam pe unul dintre cei mai buni solisti ai lumii,cantand cea mai buna muzica scrisa vreodata,pe unul dintre cele mai bune instrumente facute vreodata,…oare,de cat de multe alte lucruri minunate,ne lipsim in existenta noastra?
Merita sa meditam!
de pe anatolbasarab.ro
February 18th, 2014 at 10:48
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t1/1422454_497488680367958_1915917012_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t1/1925342_495895423860617_1045054622_n.jpg
______________
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1511742_724554470902081_1599139290_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/1622051_821069554574670_1522683855_n.jpg
https://scontent-a-cdg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1/1381206_454616781313419_873536203_n.jpg
February 18th, 2014 at 10:41
Buna dimineata (ziua) dragi prieteni!
https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t1/q71/s720×720/1011959_510117889060810_2020214998_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/t31/p180×540/1026192_603469159708792_1809519104_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t31/p180×540/1537405_596457657076609_183267471_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31/q71/s720×720/1606524_608578535864521_1706031393_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/t31/p180×540/1501492_602107189844989_1771287735_o.jpg
https://fbcdn-sphotos-e-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/t31/p180×540/1009076_601255593263482_1061531262_o.jpg