Pareri despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu
Va invit sa va spuneti parerea despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu de la Antena 1 si nu numai. Se accepta orice subiect de discutie, fara jigniri, discriminari sau cuvinte triviale.
Ne-mprietenim?
February 16th, 2014 at 17:38
Kim, te pup; am ras, cu lacrimi, la cateva postari, ce-ti apartineau, si, care, aveau, un oarece subiect, comun, in persoana renului Rudolf…am apreciat….cu toate, ca, stii f bine, ca, ultimul cuvant, in ceea ce-l priveste. il am eu, nu-i asa?; ptr ca este creatia mea, ptr ca-mi apartine….OK…..In alta ordine de idei, eu stiu ca tu nu o sa ma ierti niciodata….si, tu stii, ca, eu stiu….nu m-ai salutat, niciodata, in mod direct….n-ai uitat ca, undeva, candva, eu, spuneam, ceva….Acum, totul, este, istorie….este ca si cand, eu sunt cea vinovata….si,ptr ce?…ptr ca, mi-am dorit liniste?….pace?….armonie?….ptr ca, am fost feminista?….OK…sunt vinovata….si, promit, prin prezenta, sa las, ca, ” fiecare pasare sa piara pe limba ei”….Nu ma voi mai implica, niciodata….Suntem persoane adulte, responsabile….Ce cautam, aia gasim….Cum ne asternem, asa, dormim….In fine……..O seara frumoasa, iti doresc, alaturi de cei dragi…si, pupici….pupici….pupici….pupici….pupici….pupici….pupici…….
February 16th, 2014 at 16:49
Parerea mea……..aproape toti tinerii din aceasta competitie nu sunt seriosi, toti , ati mai selectat acum alti imaturi ex. Laur care culmea a fost votat sa intre primul in casa. Strategia asta cu casatoria in direct a lui Andrei ca apoi pleaca este o minciuna . Sambata seara cand a auzit ca este pe locul 3 a intins-a in casa si nici nu sa uitat la Cristina ia zis Mirela ” hei … pe Cristina cui o lasi” deci asta era asa din orgoliu – ia fost frica ca numai este votat si repede vreau acasa. Pacat ca lumea nu crede in Grigore este cel mai corect. Laurentiu , bosul cu 5oo femei pana la 20 ani si se smiorcaie pentru o pitica de o palma, nu stiu sunt numai pentru bani, cei seriosi au iesit toti.
February 16th, 2014 at 16:30
Otilia, te pup, fata draga; imi pare bine ca ai revenit; ai fost in “absente motivate”; mi-a parut rau, ptr cei, care, nefiind atenti, atunci, cand, ti-ai anuntat, absenta, pe urmatoarele zile, au suferit; insa, au primit ceea ce au meritat: ” neatentia costa”, nu-i asa?…au fost lasati, un pic, la ” perpelit”……..In alta ordine de idei, eu, fiind prea ” batrana”, ptr a ” sari gardul”, am o rugaminte la tine: Te rog mult, sa-i saluti din partea mea, pe Koop, pe Vio, pe Anda, pe Daniela, pe Cineva, pe Eva, draga de ea….Intru zilnic, pe site-ul mov, ii citesc cu mult drag…au mai fost, recunosc, si altii, insa, pe parcurs, au inceput sa sufere de sindromul ” turmei”….si, ca atare, imi pare rau s-o spun, insa, m-au dezamagit….Pup-o te rog, pe Yoyo, in mod special; este f realista si are o minte brici….Si, inca ceva: Ptr ca, nu se mai regaseste, acolo, ptr ca, unele comment-iri, au depasit, cu mult, limita bunului simt, ii transmit, prin tine, lui Gavrilache, caci, despre el este vorba, ca-mi place fff mult modul in care abordeaza, unele subiecte, imi place ” deschiderea” lui, este un tip inteligent, realist, charismatic, si, te rog, sa-i transmiti, ca este binevenit, oricand, aici, in casuta roz; il asteptam, cu mult drag….noi, chiar daca, avem, oarece pareri diferite, ptr ca ne respectam, niciodata, nu ne vom jigni, ptr niste concurenti, care, vin, si pleaca….noi, insa, ramanem; suntem f uniti, suntem prieteni, inainte de toate…suntem, o MARE familie, aici, in casuta Ralucai, in poienita roz….Otilia, iti doresc o seara minunata, alaturi de cei dragi, si,….pupici….pupici….pupici….pupici….pupici…pupici….
February 16th, 2014 at 16:21
Dragilor, daca doriti sa citi si altceva …. e intereseant !
10 leacuri exceptionale din vremea lui Iisus
1. Tamaia = darul magic
Unul din darurile pe care magii le-au adus la nasterea lui Iisus a fost tamaia. Tamaia era utilizata in acele timpuri drept un remediu universal in prevenirea infectiilor si era apreciata pentru capacitatile sale antiseptice, antiinflamatorii si analgezice, precizeaza Aron Tabor pehttp://www.beliefnet.com/ JesusDaily/Features/10- Medicines-Used-During-Jesus- Times.aspx?b=1&p=11Istoricul roman si botanistul Pliniu cel Batran recomanda tamaia ca un antidot pentru otravirea cu cucuta. Se credea totodata ca tamaia ar fi eficienta si in problemele digestive si in tratarea racelii, a febrelor, a tusei, dar si pentru regenerarea parului si a pielii si pentru intarirea gingiilor. Pentru a-si astupa si vindeca ranile din scoarta, arborele de Boswellia, originar din Orientul Mijlociu, secreta aceasta rasina speciala.
Esenta de tamaie dispune de o energie yin vindecatoare, ce inlesneste curatarea energetica si spirituala, dar are totodata efecte extraordinare in afectiunile respiratorii si in tratarea bronsitei si a laringitei. In medicina moderna s-au facut unele cercetari ce atesta calitatile exceptionale ale tamaiei. Cercetatorii au facut referire la ea ca un posibil tratament pentru anumite tipuri de cancer, pentru colitele ulcerative, pentru boala Crohn, pentru anxietate sau astm etc.
2. Smirna = aur pentru sistemul imunitar
Alaturi de tamaie, cei trei magi au adus in dar pruncului Iisus si smirna, ambele considerate a fi obiecte “de lux” si la fel de pretioase ca si aurul. Insa beneficiile smirnei nu inceteaza sa ne uimeasca si astazi, in epoca moderna. In mod traditional, smirna era folosita pentru a trata artrita, pentru a imbunatati circulatia, pentru tulburari digestive, dureri ale menstruatiei, infectii respiratorii, respiratie urat mirositoare, lepra, febra si racelile, gingii slabite etc, insa oamenii de stiinta i-au descoperit si alte beneficii.
Pe langa intarirea sistemului imunitar acestia cred ca smirna stimuleaza productia de celule albe din sange. Smirna este un antioxidant extrem de puternic, iar medicina actuala are in vedere efectele pe care le are aceasta in tratarea cancerului si a tumorilor. Stiati ca in 2001, cercetatorii de la Universitatea Rutgers au identificat substantele continute de smirna care omoara celulele canceroase? La fel ca si tamaia, smirna contine 75% seschiterpene care stimuleaza partea creierului care controleaza emotiile. Totodata, ajuta si hipotalamusul, glanda pineala si glanda pituitara. Smirna are si proprietati antifungice, antibacteriale si antiinflamatorii.
Foto: IncenseWikiVers – wikipedia
3. Usturoiul = planta vitalitatii
Usturoiul este una dintre cele mai vechi plante cultivate pe acest pamant, datand de acum 6000 de ani. Egiptenii antici credeau ca usturoiul este inzestrat cu virtuti sacre si era plasat ca atare in mormintele faraonilor. Totodata, era obligatoriu ca slavii care construiau piramidele sa consume usturoi, intensificandu-si astfel puterea si vitalitatea.
Usturoiul era consumat si in timpurile antice de atletii greci si soldatii romani inainte de a pleca la batalie sau la vreo competitie pentru a le spori vigoarea. Usturoiul era folosit atat ca aliment, cat si ca medicament in timpul vietii lui Iisus.
Usturoiul este intr-adevar miraculos si are proprietati medicinale si vindecatoare remarcabile. Este un antibiotic natural extrem de puternic, dar si un antioxidant pe masura, iar calitatile sale antibacteriale si antivirale au devenit legenda. Conform oamenilor de stiinta de la Universitatea Alabama , Birmingham , o dieta bogata in usturoi poate preveni aparitia anumitor tipuri de cancer precum cel de colon, de san sau de prostate deoarece usturoiul are puterea de a amplifica producerea de suflat de hidrogen. Totodata, ustoroiul este minunat in ceea ce priveste beneficiile cardiovasculare, reducand nivelul de trigliceride si colesterolul total de la 5% pana la 15%.
4. Limba Mielului = Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine
Bogata in fitonutrienti, minerale si vitamine, limba mielului era consumata atat in alimentatie, cat si pentru mentinerea sanatatii in timpurile lui Iisus. In medicina traditionala, limba mielului era utilizata pentru a reduce tusea, febra, durerile menstruae, reumatismul, eczemele. Astazi, se stie ca planta de Limba Mielului contine acizi grasi esentiali precum acid gama-linoleic (in concentratie de 17-20%) ce sunt renumiti pentru efectul lor antiinflamator.
Acidul linolenic este un acid gras omega-6 ce joaca un rol esential in reducerea durerilor articulare, in intarirea imunitatii si a mentinerii sanatatii pielii. Totodata, limba mielului contine o cantitate insemnata de vitamina C (60% din doza zilnica recomandata per 100 g), vitamina A (140% din doza zilnica recomandata), vitamina B3 (niacin), fier (41% din doza zilnica recomandata), calciu, potasiu, cupru, magneziu, zinc.
Foto: Yummifruitbat – wikipedia
5. Feniculul = unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta
Feniculul era o planta utilizata in timpurile lui Iisus ca un substitut de sezon pentru piper, fiind totodata cunoscuta pentru efectul sau de crestere a apetitului. In Naturalis Historia a lui Plinius se mentioneaza insa si intrebuintarea medicala a feniculului: se credea ca feniculul are efecte benefice asupra sanatatii ochiului. Cercetarile moderne au aratat insa ca feniculul este o sursa excelenta de vitamina C, acid folic, potasiu si fibre dietare.
Cu doar 27 de calorii per ceasca si zero colesterol, feniculul este unul dintre cele mai bune alimente antioxidante si antiinflamatorii de pe planeta. Cercetatorii de la Universitatea din Texas au descoperit ca anetolul, un fitonutrient antiinflamator ce impiedica transformarea celulelor normale in celule canceroase, se gaseste din belsug in compozitia feniculului. Feniculul este intrebuintat astazi in tratarea flatulentei, a indigestiei, a hipertensiunii, in alaptare si in tratarea sindromului premenstrual, in tratarea congestiei sinusurilor.
6. Rodia = “Super Antioxidantul”
Despre rodie, nu se poate spune decat de bine…. Inca din epoca lui Iisus, rodia era considerata un dar pretios al naturii si folosita ca un remediu in medicina. Radacinile de rodie erau preparate si intrebuintate pentru a elimina parazitii intestinali precum tenia. Florile de rodie serveau in schimb drept remediu pentru afte si dizenterie. Stiinta moderna arata ca rodiile contin o paleta bogata si diversa de substante protective si benefice incluzand fitoestrogeni, polifenoli, tanin elagic, antocianina. Toate aceste substante sunt in mod natural antioxidanti puternici.
Mai mult, cercetatorii au demonstrat ca sucul de rodie are abilitatea uimitoare de a anula ateroscleroza existenta. In plus, un studiu efectuat in Israel arata ca sucul de rodie distruge celulele canceroase, lasandu-le in schimb intact pe cele sanatoase. Semintele de rodie actioneaza precum unei aspirine, prevenind formarea de cheaguri de sange. Rodia contine o cantitate insemnata de antioxidanti (vitamine si enzime raspunzatoare pentru mentinerea in cote normale a colesterolului) si de aceea a fost numita “superantioxidantul”.
Oamenii de stiinta de la Universitatea din California, Berkeley, au descoperit ca sucul de rodie are o putere antioxidanta de trei ori mai mare decat cea a vinului rosu sau a ceaiului verde, antioxidanti puternic la randul lor.
Foto: Sxc.hu
7. Tarhonul = Mai mult decat un condiment, un medicament excelent
Cu o aroma deosebita ce il recomanda drept un pretios condiment, tarhonul era utilizat in vremurile lui Iisus si ca remediu in medicina traditionala. Se credea ca tarhonul stimuleaza apetitul si este util in tratarea sughitului, a indigestiei si a meteorismului. Ceaiul de tarhon era folosit pentru tratarea insomniilor, iar frunzele de tarhon erau pur si simplu mestecate pentru ameliorarea durerilor de dinti.
Cunoscut ca “rege al plantelor”, tarhonul are proprietati antioxidante si contribuie la stimularea creierului, a sistemului nervos, a sistemului circulator, al sistemului endocrin si digestiv.Conform cercetarilor recente, componentele sale polifenolice contribuie la scaderea nivelului de glucoza din sange.
8. Varza = Peste 87 de remedii
In Naturalis Historia, se arata pehttp://www.beliefnet.com/ JesusDaily/Features/10- Medicines-Used-During-Jesus- Times.aspx, Plinius mentiona cel putin 87 de remedii atribuite verzei. Specialistii in medicina ale timpurilor lui Iisus considerau ca prin consumul frecvent de varza cruda te protejezi impotriva durerilor de cap si iti intaresti vederea. De asemenea, consumul de varza cruda era indicat si pentru mentinerea starii generale de sanatate, iar compresele de varza inmuiata in apa calduta erau folosite in tratarea ranilor si a luxatiilor si chiar a diverselor forma de cancer, chiar daca termenul nu este cunoscut in acele timpuri.
Astazi se cunoaste faptul ca varza este un bun antioxidant, continand chiar mai multa vitamina C decat portocalele. Este totodata o sursa bogata de iod, ceea ce ajuta la functionarea optima a creierului si a sistemului nervos, dar si la mentinerea unei bune functionari a glandelor endocrine. Varza contine si vitamina E, calciu, magneziu, potasiu, vitamina B, fibre.
Foto: SXc.hu
9. Murele = fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti
Murele erau considerate a fi eficiente in bolile gingiilor si ale amigdalelor in epoca lui Iisus, se arata pe acelasi site. In acele timpuri se credea ca murele pot chiar neutraliza efectele veninului de sarpe. Pe de alta parte, Plinius mentiona in Naturalis Historia intrebuintarea extractelor din mugurii de mur in scop diuretic si curativ, iar a frunzelor de mur in tratarea ranilor pielii.
In zilele noastre, cercetatorii ne dezvaluie faptul ca murele se numara printre fructele cu cel mai mare nivel de antioxidanti. Dintre legume, doar spanacul si varza Kale mai prezinta o cantitate similara de antioxidanti. Murele sunt o sursa excelenta de vitamina C (100 g de mure contin 35% din doza zilnica recomandata), au putine calorii, contin fitoestrogen, antocianine, acid elagic, salicil. Prin urmare, au efect de protectieimpotriva cancerului (cervical in special), a bolilor psihice si a celor cardiace.
10. Isopul = “Planta Sfanta”
“Curata-ma cu isop si voi fi curat”, spune David in psalmul 51:7…
Considerat a fi planta purificatoare, isopul era folosit de vechii egipteni in curatarea templelor, iar in timpurile lui Iisus pentru curatarea ritualica a leprosilor. Isopului i se mai spune si “planta sfanta” si este considerata a fi vindecatoare inca din timpurile biblice Atunci cand Iisus a fost rastignit pe cruce, cei din preajma s-au folosit de un lujer de isop pentru a ridica buretele inmuiat in otet menit sa-i “stinga” setea… Totodata, in timpul Pastelui evreiesc, isopul era utilizat spre a picta casele israelitilor. Romanii au folosit si ei aceasta planta pentru a se proteja impotriva ciumei.
Medical vorbind, isopul era folosit mai ales in problemele respiratorii, sub forma de ceai, dar si in tratarea tusei si pe post de decongestionant nazal. Durerile reumatice si cele artritice, febra, dar si ranile si taieturile erau tratate cu aceasta planta. Cercetarile moderne au demonstrat ca, intr-adevar, isopul are proprietati antiseptice, antimicrobiene si astringente. Uleiul esential de isop este folosit in cazul bronsitelor sau al racelilor. Un studiu efectuat in 2003 si condus de Brigham Young University a confirmat ca isopul, in concentratii mici, inhiba dezvoltarea celulelor canceroase.
February 16th, 2014 at 15:56
“Este asa un lucru mic,
Sa te bucuri de soare ?
Este asa in lucru mic
Sa traiesti in lumina primaverii?”
“Vanturile lui martie
firmamente inghetate ale iernii
care sufla mustatile pisicilor
de zapada luata de pe camp.
Caldura rasare din sanul
pamantului,sa intalneasca
razele soarelui,
in cer,
si ocheste sangerii infloriti,
glicina,caprifoiul,
si gloria de dimineata
sa semnaleze inceputul
primaverii.”
Culoarea vietii
este verdele.
Odata ce s-a scuturat
campul de iarba moarta,
dintr-o data rasare
o mare de viata proaspata.
Verde,verde;
Te vreau verde.
Verde de viata.
Verde pentru reinviere.
Verde pentru iubire.
Stejarii
parfumeaza aerul
cu mirosul intepator
al prolificului lor polen.
Veveritele
ies din vizuinele lor de iarna
si cauta mancare proaspata.
Pasarile preiau comanda cerului.
Bufnitele,soimii,ciocanitorile,
cardinalii si gaitele,
umplu tacerea goala
lasata de iarna,
cu sunetele distinctive
ale vocilor lor unice.
Serenada posomorata
a greierilor
strapunge intunericul
noptii,
ca un contrapunct melodic
al cantecelor pline de viata
ale pasarilor.
Viata celebreaza
trecerea a inca unei ierni.
Dragostea este in aer.
Peste tot viata infloreste.
Lumea este asa cum ar trebui sa fie.
Primavara este anotimpul
reinvierii ;
anotimpul iubirii…
Anotimpurile se schimba
si viata merge mai departe…
Cea mai mare bucurie a primaverii este fara nici un fel de indoiala
atunci cand venirea ei aduce copiii din nou pe strazi ! …
In vreme ce cantecul pasarelelor
rasuna in aer,
vocea mea nu-si mai gaseste locul.
Gradina continua sa se schimbe.
Fiecare zi,plina de lumina,ma face sa-mi aduc aminte ca traiesc .”…
de pe escoala.ro
Eu deja am inceput sa vad,sa aud si sa simt toate acestea.Voi?
February 16th, 2014 at 15:50
Adriana, te pup; Felicitari, draga mea; esti BUNA rau….esti neobosita, esti super-prezenta, esti activa, esti ” creierul” acestui site…articole, poezii, epigrame, povesti de viata, teme, citate, preluari, ganduri, amintiri, trairi….esti o ” enciclopedie”, draga mea; eu, una, sunt magulita, ca ma aflu, aici, pe acest site, impreuna cu tine; invat, traiesc, ma bucur….Esti sarea si piperul; esti bucuria, esti, a mon avis, ” inteleapta casutei roz”….Sunt trista, atunci, cand, spui, citez: am obosit, internetul ma oboseste”….insa, totodata, te inteleg, pe deplin…poate, ai si tu zile mai proaste, poate, nu ai suficienta inspiratie, poate, esti oarecum, dezamagita de oarece comment-uri, de pe ici, pe colo….In orice caz; un lucru, este clar, precum apa de izvor, si anume: Fara tine, casuta roz, va fi pustie; imi cer scuze de la prietenii mei, insa, ” am gandit, am cugetat, si-acest raspuns, pe loc, am dat”….In fine; ” zarurile sunt la tine”….In ceea ce ma priveste, iti multumesc ptr epigrama, si, ptr poezie, care este f buna….Chiar daca, nu am timpul necesar, ptr a intra sau, ptr a participa la diferite teme, ori activitati, sa nu crezi ca nu intru zilnic, aici, in casuta roz….sunt alaturi de voi, va citesc, imi bucurati ochii….Adriana, iti doresc o zi minunata, alaturi de cei dragi…si…pupici….pupici….pupici….pupici…..
February 16th, 2014 at 15:48
Otilico, Lilisor spune “printese” la pisicutele ei, au…sau eu nu am inteles ?!
February 16th, 2014 at 15:46
Draga Otilica-Magduta, ce sa spun ? Dupa ce am plans la postarea Lilisoarei, am dat-o in ras, dar ce ras cand am citit postarea ta in care descrii cu mult amuzament “momentul” de gratie al emisiunii, cel care a adus un rating extraordinar, protagonisti Andrei si Bogdan ! Felicitari, f,f, frumos !
Felicitari pentru toate comentariile postate, ale tuturora . Le-am citit. Costica m-ai amuzat cu nepoteii tai, este un baby-sitter de exceptie ! Frumos Amie, superb Tilda, Maria tu ne incurajezi !
Vad ca turturele nu vor sa vina, niciuna nu mai da un semn de viata !
February 16th, 2014 at 15:44
Buna Ziua!Afara,este soare,cald,frumos,parca a avenit primavara.
Adriana,multumesc,am obtinut prazul,ceea ce-mi doream(chiar daca nu am raspuns corect la toate intrebarile).Pupici
Otilia,copil zglobiu,ne faci fericite prin aparitaia ta in casuta.Pupici.
Lili,ca de obicei ne incanti cu scrieri alese.Pupici.
O imbratisare mare cu multi pupici,la toti,toate din casuta.
February 16th, 2014 at 15:38
Cine raspunde va primi: flori ( ghiocei, zambile, lalele, primule, ranunculus, toporasi, primele flori ale primaverii) ; vin fiert cu scortisoara si multi …..
pupici ! Pot participa si useri de pe alte site-uri !
1. Care concurent a spus
” am principii”… mai presus!
E gelos, e tatuat
Insa e si criticat !
El se numeste ……….
Si vine din ………. mai !
2. Cine rau s-a suparat
Ca pe el nu l-a filmat
Cand a fost cerut in parc
De … barbat ?
El…………………se numeste
Si tot in ……….. traieste !
3. Care concurent nu iese
De sub fusta mamei sale,
Culege mereu la scame
Si-i cu gandul la bomboane?
El se numeste ….. …..
Sta in concurs precum un ……….
4. In concurs, cine-i virgina
Si tacuta…. o sulfina
Pai..sulfina este ……………
5. Cine mama isi “adora”
Si o cearta ca-i jigneste
Socrul, care timp de o ora
La telefon cicaleste !
E……… bubulina !
6. Cine turte coace-n casa
Pe concurenti ii “rasfata”
Taind apa cu-n cutit
Si e tare la ghicit ?
E………….cea batoasa
Din priviri, ea nu te lasa !
7. Care-i mama-i poreclita
Sultanica si de ce ?
Voi raspundeti-mi in rima,
Altfel, am rau de inima !
…………………………….
…………………………….
8. Oana, cea mai criticata
Are doi pretendenti, iata?
Ce problema pune ea
Pana sa pronunte…da ?
Sa fie …………………
Altfel, naiba l-a luat !
9. Ce “tip” nou s-a laudat
Ca se vrea el inrolat
In Legiunea Straina,
Pana sa zboare pe luna ?
Se numeste …………….
10. Cine vrea sa ne incante
La Eurovizion
Cine da tablete multe
Ba si cate-un telefon !
E -a noastra ………………
Si-i dorim la cat mai mare !
Cate-un punct la intrebare!
Hai va rog, cu mic cu mare,
Cine aici vrea sa raspunda,
E om cu inima … blanda !