Pareri despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu
Va invit sa va spuneti parerea despre emisiunea Mireasa pentru fiul meu de la Antena 1 si nu numai. Se accepta orice subiect de discutie, fara jigniri, discriminari sau cuvinte triviale.
Ne-mprietenim?
September 8th, 2012 at 20:43
otilia, nu stiu ce s-a intamplat . Pe calculatorul meu a aparut adresa ta si numele, nu am vazut de moment, am scris un mesaj si este semnat de tine, dar de fapt este mesajul meu.
mesaj nr.12139
September 8th, 2012 at 20:31
Otilia/magda, felicitari, esti foarte tare, vezi, acesta este motivul pentru care te iubesc de mor, tu le stii pe toate . Faci deosebire intre bine si rau, pe tine nu se poate supara omul. Te pup si o noapte linistita.
p.s am musafirii si fuga, fuga la calculator sa nu-mi simta lipsa. paaaaaaaaaa.
September 8th, 2012 at 20:22
V-am descarcat ”material”de citit! Pupici!
September 8th, 2012 at 20:22
SALATA TURCEASCA
O reţetă din repertoriul mereu surprinzător al bucătăriei turceşti, această salată cucereşte prin prospeţimea dată de lămâie, verdeţuri şi, nu în ultimul rând, de murături. Salata turcească de pui (tavuk salatasi, în turcă), poate avea o compoziţie diversă. Din ea nu lipsesc însă niciodată castraveţii muraţi, ardeiul copt, verdeaţa şi, bineînţeles carnea gătită de pui.
Porţii: 4
Timp de preparare: 30 de minute
Ingrediente:
2 piepţi mari de pui, fără piele şi os
8-10 castraveţi muraţi
5 ardei copţi
2 morcovi
1 sfert de ţelină sau 2 bucăţi de păstrârnac
1 lămâie
5-6 linguri ulei de măsline
3 linguri pătrunjel şi/sau mărar tocat
sare
piper
Preparare:
Fierbeţi pieptul de pui în apă cu sare şi puţină lămâie.
Puteţi folosi şi piept de pui gătit la grătar sau chiar resturi de friptură.
Lăsaţi carnea fiartă să se răcească şi rupeţi-o fâşii cu mâna.
Tăiaţi castraveţii muraţi rondele diagonale.
Rupeţi fâşii ardeiul copt.
Curăţaţi morcovii şi ţelina şi treceţi-i prin răzătoarea mare.
Amestecaţi toate ingredientele într-un vas adânc.
Adăugaţi verdeaţa tocată, zeama de lămâie şi uleiul de măsline.
Asezonaţi cu sare şi piper.
Introduceţi la rece 30 de minute înainte de servire.
Salata turcească de pui se serveşte rece sau la temperatura camerei, cu pâine sau lipii.
POFTA BUNA FEBLETELOR,dupa ce o preparati! Pup!
September 8th, 2012 at 20:16
Cherdele
Una din retetele vechi din Dobrogea de nord, este cea de Cherdele. Ce sunt cherdelele ? Mai pe intelesul nostru, este in fapt o placinta ce se prepara in general atunci cand se facea paine in casa, folosindu-se o parte din aluatul de paine.
Aluatul: apa, sare, drojdie si faina. Se adauga o cana de apa, se da un praf de sare, un cubulet de drojdie si se amesteca. Se toarna faina si se framanta pana se obtine coca. Se lasa aluatul la dospit, acoperit la caldura pana creste.
Umplutura : branza amestecata cu ou si cu verdeata tocata marunt (marar si foi de ceapa verde).
Din coca dospita se intand foi de latimea de aproximativ 10 cm, pe mijlocul acestora se adauga umplutura, se pliaza pe latime si se portioneaza in bucati. Se lasa 10-15 minute la crescut si apoi se aseaza pe o tava unsa cu untura (sau ulei).Dupa aceea, bucatile se ung cu putina untura (sau ulei) pe deasupra si se da tava la cuptorul incins in prealabil. Cand aproape s-au copt, se scoate tava din cuptor si bucatile se ung pe deasupra cu un amestec de lapte cu ou. Se introduce tava la loc in cuptor si se mai lasa pana se rumenesc.
September 8th, 2012 at 20:14
Ingrediente reteta Placinta dobrogeana dulce:
400 g foi de placinta
pentru umplutura placintei:
un kg branza dulce
100 g stafide
200 g zahar
o coaja de portocala sau lamaie
100 g unt
2 oua
esenta de vanilie
pentru compozitia de iaurt:
500 g iaurt
3 oua
100 g zahar
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide ingrediente
Insa sper ca pozele facute in timpul prepararii placintei vor reusi sa “explice” mai bine decat mine.
Modul de preparare a retetei:
Retetele exotice sunt aproape inexistente pe blogul meu, in majoritatea retetelor mele incerc sa folosesc cat mai multe ingrediente autohtone, accesibile tuturor. Insa astazi mi-am dat seama ca n-am prea postat tocmai retetele care imi sunt cele mai familiare: retetele cu specific dobrogean. Una dintre cele mai cunoscute este placinta dobrogeana cu branza (sau placinta creata), o placinta pe care mai mult ca sigur toata lumea a incercat-o vara pe litoral. Placinta dobrogeana se face atat in varianta cu branza dulce si stafide, cat si in varianta cu branza sarata.
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare
Intr-un vas incapator punem branza dulce, doua oua, coaja de portocala taiata bucatele mici si stafidele. Amestecam bine pana cand se incorporeaza toate ingredientele si apoi adaugam zaharul si esenta de vanilie. Inainte de a-mi sari toata lumea-n cap, trebuie sa mentionez faptul ca reteta clasica de placinta dobrogeana nu are coaja de portocala, eu am pus-o pentru ca asa-mi place mie.
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare
Daca folosim foi de placinta din comert, trebuie sa lasam din timp foile la dezghetat la temperatura camerei. Topim untul la bain-marie (sau la cuptorul cu microunde) si apoi ungem foaia de placinta cu unt topit. Dupa aceea punem cateva linguri din compozitia de branza dulce cu stafide pe jumatate de foaie si intindem uniform, apoi pliem foaia pe jumatate. Ungem foaia de placinta cu putin unt, stragem/incretim placinta si o punem in tava, apoi repetam procedeul cu toate celelalte foi de placinta. In pachet au fost 12 foi si am folosit cate doua foi pentru fiecare placinta.
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare
Inghesuim in tava toate cele sase placinte si, daca ne mai ramane unt topit, ungem cu acesta placinta din tava. In timp ce scriu reteta, imi dau seama ca este muuult mai usor de facut aceasta placinta decat de explicat modul de preparare
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare
Punem intr-un vas iaurtul, adaugam cele trei oua si restul de 100 g zahar. Amestecam bine ingredientele pana cand se topeste zaharul. Pentru o placinta dobrogeana mai aromata, optional putem adauga si o lingurita cu esenta de vanilie.
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide preparare
Turnam compozitia de iaurt peste placinta si incingem cuptorul. Lasam placinta dobrogeana la cuptor pana atunci cand compozitia de iaurt este absorbita si se rumeneste frumos. Timpul de coacere estimativ al placintei dobrogene este de aproximativ 25-30 minute, la foc mediu.
Placinta dobrogeana creata cu branza dulce si stafide
Spor la gatit si va astept sa reveniti pentru alte retete de placinta!
September 8th, 2012 at 19:48
Bancuri religioase
Un tinar preot trebuia sa tina prima lui slujba, drept pentru care era extrem de emotionat, chiar simtea panica. Atunci, superiorul lui, Episcopul, vazindu-l atit de stresat, l-a sfatuit ca inainte sa se urce in amvon pentru predica, sa puna un paharel de vodca in paharul cu apa, ca sa se relaxeze si sa aiba curaj. Preotului i-a mers nemaipomenit in prima lui slujba, dar cind a ajuns acasa a gasit pe masa o mica scrisoare din partea Episcopului in care zicea:
“Draga Fiule,
Ma bucur foarte mult ca ti-a mers atat de bine in prima ta slujba si ca ai tinut cont de sfatul pe care ti l-am dat, dar trebuie sa-ti fac anumite observatii:
1. Din acel pahar cu apa trebuie sa iei mici sorbituri nu sa-l dai pe gat dintr-o data.
2. In acel pahar cu apa nu se pune nici gheata, nici felii de lamaie. In plus, eu ti-am spus sa pui putina vodca in paharul cu apa, nu invers…
3. Nu se foloseste Biblia ca suport pentru pahar.
4. Nu poti sa te stergi la gura cu sutana.
5. Poruncile lui Dumnezeu sint 10 nu 12.
6. Iar apostolii sint 12 nu 10.
7. Cand vorbesti despre cruce nu poti sa spui ca e acel T mare de deasupra altarului.
8. Cand vorbesti despre Isus si apostoli, nu poti spune ca e “Fiul si banda lui”.
9. David l-a invins pe Goliat cu o prastie si o piatra, nu poti sa spui ca “i-a zburat curul cu dinamita”…
10. Cand vorbesti despre Iuda, nu poti sa-l numesti “bulangiu”.
11. Tatal, Fiul si Sfintul Duh nu sint Batrinul, Juniorul si Stafia…
12. Nu e frumos sa-l numesti pe Papa “Nasul”.
13. Faraonul i-a trimis pe evrei in pribegie, nu in p…a ma-sii.
14. Eva i-a dat lui Adam un mar, nu i-a cedat…
15. Magdalena a fost o pacatoasa nu o curva.
16. Initiativa de a invita publicul sa aplaude a fost buna, dar a fost exagerat sa-l inviti sa danseze Macarena, sa faca trenuletul si sa o inviti pe Sora Daniela sa faca striptease.
17. Apa sfinta se foloseste pentru a binecuvinta, nu pt. a-ti racori ceafa.
18. “Casuta” aia este confesionalul, nu toaleta.
19. Pasticul se distribuie crestinilor fara Nutella.
20. Cel de pe cruce era Iisus Cristos si nu Che Guevarra.
21. Pacatosii, cind mor, se duc in Infern, nu in aia ma-sii.
22. Vezi sa ai mereu chilotii pe tine si, cind e cald, evita sa-ti faci aer cu sutana.
23. Iti amintesc ca slujba trebuie sa dureze circa 1 ora si nu doua reprize de 45 de minute fiecare, iar cel care era asezat langa tine si pe care l-ai numit “travestit cu fusta rosie” eram eu….
In rest a fost bine.”
Doamna preoteasa,sa nu te superi!!! E un banc!O nimica toata!
September 8th, 2012 at 19:44
Am sosit si eu nitel,va pup pe toate,vad ca s/au ingrosat randurile,bine/ati revenit acasa,am vazut si eu finala dar sa va citesc comentariile si/apoi mai vorbesc cu voi, revin.
September 8th, 2012 at 19:40
La multi ani Mariana/Pitesti,sa ne traiesti ca ne trebuiesti,,te puuuup!
September 8th, 2012 at 19:08
O femeie batuta rau se duce la doctor.
Doctorul:
- Ce s-a intamplat?
- Nu stiu ce sa ma mai fac. De fiecare data cand sotul meu vine acasa baut, ma bate de ma rupe.
- Am un leac foarte bun pentru asta. Cand sotul tau vine acasa baut, tu imediat iei o cana de ceai de musetel si faci gargara si tot faci gargara.
Doua saptamani mai tarziu, femeia, aratand proaspata si renascuta, se intoarce la doctor.
- A fost o idee stralucita. De fiecare data cand sotul meu venea acasa baut, eu faceam doar gargara cu ceai de musetel, si el nici macar o data nu m-a atins.
- Vezi daca-ti tii gura?