“Abandonat!” – poezie


copil

Monica (Pitesti) ne-a trimis poezia “Abandonat!” cu mentiunea: “Sorina, ma bucur ca tu ne trimiti intr-o lume a unei copilarii fericite ( nu stiu de ce, versurile imi sunt cunoscute, dar fie, insa din pacate exista si reversul fericirii.”

Sunt multi copii sarmani pe lumea asta,
Nu stiu ce inseamna dragostea de mama
Nu stiu ce inseamna dragostea de tata
Pe ei de mici i-a tot lovit napasta.
De-ajungi intamplator sa treci
Pe la o casa de copii
Vezi cum intind manutele
Pe ei sa-i mangai, mai intai !
Te striga “mama” si-ti zambesc
Pe tin’ te trec fiorii reci !
Si scotocesti in geanta ta,
Gasesti o bomboana ceva,
Le intinzi si-n ochisorii lor
Gasesti un zambet sclipitor.
Stimate useri de pe aici,
Bunici, mamici si cu pitici
Cand timpul voua va permite,
Ganditi-va ca mai ‘nainte
De ale voastre bucurii
Mai sunt pe lume si dureri
Este un dar, e minunat
Sa bucuri un copil lasat,
Un sufletel nevinovat
Pe la o Casa de Copii ….
Pe aici, sa treceti mai intai !

7 comentarii la ““Abandonat!” – poezie”

  1. 7
    atena Says:

    otilia/magda multumesc pt observatie.de multe ori nu citesc ceea ce scriu,dar nu ma supar cand cineva ma corecteaza.multumesc.

  2. 6
    Nainy Says:

    Monica, draga mea, aceasta poezioara a ta ma face sa retraiesc momentele de acum 28 de ani cand dintr-un leagan de copii din Craiova am infiat o fetita de numai trei saptamani.
    Acum este mare, este frumoasa, este casatorita si curand va deveni mamica, iar noua ne-a infrumusetat viata.
    Ti-am spus asta pentru ca intradevar sunt multe abandonuri de copii, multa suferinta, iar zambetul pe care un copil fericit ca l-ai luat din mediul acela valoreaza mai mult decat orice comoara din lume.
    Multi poate nu gandesc asa, dar eu cu tot sufletul va spun ca n-am regretat niciodata gestul pe care l-am facut, chiar daca nu intotdeauna lucrurile au fost roz.
    Ma bucur ca si acestor nefericiti nu te-ai abtinut si le-ai dedicat o poezie!.
    Felicitari!.

  3. 5
    -flori Says:

    Marioara si,,ficioru”au cele mai multe boarfe trimise de,,fani”,sa le doneze impreuna cu leutii de plus,cei care il insotesc zi de zi in emisiuni

  4. 4
    sorina Says:

    buna monica , te apreciez foarte mult cu cea ce scrii la aceasta poezie pot sa spun ca mi-au dat lacrimile cea ce la mine e foarte rar, eu sunt mai optimista de fel de aceea am scris poezia aceia dar din pacate exista si sufletele abandonate pe care cele care le dau viata nu pot fi numite mame eu cunosc si cazuri de copii chinuiti mama e alcolica copii cresc pe unde apuca trist e ca ei asa cum sunt sunt excelenti la scoala si daca ii intalnesc imi sunt asa dragi mereu le dau mancare ca sunt practic infometati tris iar si ma repet cu , cuvantul tris e ca o data mama lor lea aruncat mancarea primita, si situatii din astea sunt mii in romania si in situatiile astea si cele de la camin nu e nici o diferenta

  5. 3
    otilia/magda Says:

    Monica,e f bun,bravo tie!Asa este ,sunt f multi copii abandonati,e f dureros acest adevar.
    Atena,vezi ca se scrie ”poezie”,dar pt mesajul tau realist,meriti felicitata!
    Monica,te pup!

  6. 2
    Monica Says:

    Atena, te felicit ! Nota 10. Daca poti si ai timp, intra in direct si roaga pe acele mame care s-au inconjurat de tot felul de catelusi de plus si toate dracoveniile, sa le duca acestor copii sarmani.
    Roaga-le, sa se dispenseze de boarfele trimise de “fani”, sa le doneze batranelor dezbracate de prin spitalele de boli cronice.

    Te pup Atena, de o mie de ori !

  7. 1
    atena Says:

    da,o poiezie de suflet.si as indrazni sa recomand tuturor celor care fac unele cadouri celor din casa sa-si intoarca fata si gandurile catre astfel de cazuri.cei din casa au venit sa se casatoreasca nu sa cerseasca.

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free