Soacra de nota 10!


Cateva ingrediente pentru ca tu sa devii cea mai buna si mai dulce soacra pentru nora ta.

Bucura-te, soacra mare,
Ti-aduc nora ca o floare!

(”Cantecul soacrei” – folclor)

Daca intelegi importanta pe care o are fiecare membru al familiei pentru viata ta, inseamna ca vrei sa construiesti relatii sincere si durabile cu acestia. Iata cateva ingrediente pentru ca TU sa devii cea mai buna si mai dulce soacra pentru nora ta:

1. Sa ai o atitudine pozitiva! E intotdeauna molipsitoare!
2. Ia in serios sentimentele nurorii tale, explica-i obiceiurile si glumele din familia voastra, povesteste-i despre cum ai fost tu si ce s-a intamplat atunci cand ai intrat in familia sotului tau. Dupa ani multi de convietuire impreuna cu sotul si copiii tai ai creat un cadru intim construit dupa reguli si traditii mostenite. Nimic nu trebuie sa se schimbe, dar nou venitii au nevoie de ajutor pentru a intelege si pentru a si le insusi.
3. Antreneaz-o in discutiile voastre, dar fa in asa fel incat sa vorbiti si numai voi doua din cand in cand!
4. Intreab-o despre ce ii place si ce nu ii place!
5. Organizeaza activitati la care sa poata participa si nora ta!
6. Sa ai multa rabdare! Dureaza pana cand atmosfera se relaxeaza iar tanara doamna se adapteaza. Nu sari ca arsa la primele semne de ostilitate! Ai rabdare!
7. Nu uita ca ginerii si nurorile tale sunt persoane cu vieti proprii! Suna-i inainte de a le face o vizita si intreaba-i cand au timp sa va vedeti!
8. Fii mai flexibila! Daca nu pot petrece cu tine Craciunul, bucura-te ca veti fi impreuna de Paste!
9. Intreab-o “de ce” ti-a cerut sa iti schimbi comportamentul! Nu provoca un intreg dezastru, cere lamuriri pentru a putea intelege mai bine unde ai gresit si ce trebuie sa faci pentru a te corecta.
10. Sfatuieste-te cu ea inainte de a pregati masa, inainte de a muta mobila prin casa! Stii prea bine ca pentru voi, femeile, este esential sa va simtiti stapane la voi acasa.
11. Invata si accepta generatia nurorii tale, varsta ei, nationalitatea, religia! Trebuie sa intelegi ca sunt diferite si este firesc sa fie asa!
12. Empatizeaza! Fii atenta la nevoile si la sentimentele tinerei fete astfel incat sa o poti ajuta atunci cand are nevoie!
13. Autoironizeaza-te! Spune glume cu soacre-acre inainte ca altii sa o faca! Este o metoda ideala de a-i dezarma pe ceilalti.
14. Nu le cere partenerilor copiilor tai sa iti spuna “mama”! Vor alege singuri sa te strige asa in momentul in care TU te vei comporta ca o adevarata mama!

Asa cum alearga cainele dupa pisica iar pisica dupa soareci, la fel se vaneaza unele pe altele soacrele si nurorile. Dintotdeauna! Ceea ce ar trebui sa intelegem inainte de a intra intr-un razboi inutil este ca noua relatie nu este una de concurenta. Iubirile dintre mama si fiu, dintre sot si sotie, dintre frati sunt diferite. Pot fi la fel de intense dar DIFERITE! Tocmai de aceea gelozia nu are un fundament real. Cat despre invidie, acesta este un sentiment deloc nobil.

Sursa: www.idieta.ro

5 comentarii la “Soacra de nota 10!”

 1. 5
  maria Says:

  stela cea mai carcotasa din casa afara cu ea ildiko cea mai needucata afara cu voi mergeti in varf de munte unde va este locu

 2. 4
  CERASELA Says:

  STELA IESI AFARA SOACRA DE 2 LEI ESTI.

 3. 3
  deea Says:

  d-na stela e dea dreptul scorpie dati-o afara

 4. 2
  pissy Says:

  cea mai buna soacra din ksa este doamna ioana iar cea mai carcotasa este stela

 5. 1
  cami Says:

  nu o sufar pe doamna stela e o scorpie

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free