Craciunul si semnificatia lui – pastorala


Adriana ne-a trimis:

craciun

Craciunul si semnificatia lui
– pastorala -

In istoria crestinismului timpuriu, papa Liberius este cel creditat cu introducerea datei de 25 decembrie drept data a Nasterii Domnului.
Pana atunci, in Roma pagana se celebra la acea data zeul Mithra “neinvinsul” sau zeul persan al luminii. In consecinta, primul Craciun a fost cel din anul 354.
Pontificatul lui Liberius a durat din 352 pana in 366… Iata cateva evenimente remarcabile ale monarhiilor europene care s-au petrecut la data de 25 decembrie: – Primul rege al francilor, Clovis I, a fost botezat la 25.12 anul 496 (in care implinea 30 de ani

El a fost primul rege crestin din Europa, care a preluat puterea de la tatal sau in 481, la 15 ani. Adeziunea la religia lui Christos s-a facut sub influenta sotiei sale, Mathilde. El a avut meritul de a uni sub dinastia Merovingienilor toata Galia.

Sărbătoarea Naşterii Domnului nostru Iisus Hristos este mai întîi de toate săr­bătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pen­tru lume. Fiul lui Dumnezeu Cel veşnic S-a făcut Om, pentru noi, oamenii, şi pentru a noastră mîntuire, adică pentru a dărui oa­me­nilor, păcătoşi şi muritori, iertarea păcate­lor şi viaţa veşnică. „Această mîntuire au căutat­-o cu stă­ruinţă şi au cercetat-o cu de-amănuntul proorocii, care au proorocit despre harul ce avea să vină la noi“ (I Petru 1, 10). Cînd Fiul lui Dumnezeu este dăruit de Tatăl pentru viaţa şi mîntuirea lumii, El nu este dăruit ca un obiect, ci ca Persoa­nă liberă, smerită şi iubitoare, deoarece Fiul Se dăruieşte Tatălui prin ascultare smerită şi Se dăruieşte oamenilor prin iubire milostivă, vin­de­cînd orice boală şi orice neputinţă din po­por şi iertînd păcatele celor care se pocaiesc.

In spiritul acestei marete sarbatori a lumii crestine, inchei pastorala cuprinzand atat date stiintifice cat si religioase, cu urari sincere pentru d-ra Raluca Neagu, pentru toti cititorii acestui site, de sanatate, belsug in casa , LA MULTI ANI !

Sa ne amintim de o frumoasa colinda romaneasca cu aceasta ocazie

Colo-n sus pe-un deal frumos,
Unde-i cerul luminos,
Intr-un leagan sta culcat;
Fiul Maicii infasat.

Leagan verde, leganel
Tot din lemn de paltinel
Leagan verde, leganel
Tot din lemn de paltinel.

Raza blanda a soarelui,
Scalda fata Domnului,
Vantul dulce il tragana,
Pruncul de ni-l leagana.

6 comentarii la “Craciunul si semnificatia lui – pastorala”

  1. 6
    Nina Says:

    Adriana ,de pe alte meleaguri ,de peste ocean iti trimit gandurile mele bune si calde imbratisari si vreau sa-ti multumesc pentru colindele ,urarile si vorbele tale frumoase care mi-au umplut sufletul si inima de bucurie.
    Iti doresc in continuare sarbatori fericite,alaturi de cei dragi !

  2. 5
    kmy cami Says:

    Adriana pregatita mereu pentru evenimente importante !Multumim pentru vorbe alese…culese…Te imbratisez fetita ;) La multi ani cu drag de la Cami ! <3

  3. 4
    Nuty Says:

    Adriana, multumim pentru cuvintele frumoase,semnificatia sfanta a Nasterii Domnului si colinduta care s/a dus la sufletul meu,te pup si te/mbratisez cu drag si/ti urez sarbatori fericite alaturi de cei pe care/i iubesti!

  4. 3
    otilia/magda Says:

    Adriana,iti multumim frumos,pentru sensibilitatea de care dai dovada! Felicitari,scrii superb,…nu trebuie sa-ti mai spun! Puup!

  5. 2
    mariana-pitesti Says:

    Multumim Adriana pentru tot.Tu dai din preaplinul tau si ne inobilezi si pe noi.

  6. 1
    Violeta Says:

    Multumim Adriana, multumim Raluca! Sa fiti iubite de divinitate, voi, cei dragi sufletului vostru si noi toti cei care suntem in aceasta casuta!
    Sarbatori fericite!

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free