“Lectia de perfizie” – poezie pamflet


laughing

Monica (Pitesti) ne-a trimis urmatoarea poezie initulata “Lectia de perfizie”. Totul este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Alo , draga natiune,
Am in concurs langa mine
Pe viitoarea mea nora
N-o privesc nici ca pe … sora !

Cu sora tot mai vorbesti
Una-alta planuiesti
Eu cu Moni, nora mea,
Nici o vorba nu scot, ia !!!

Ne salutam pe fuguta
Apoi bem toti cafeluta
Dar nici cu baiatul meu
Nu prea stau de vorba eu !!

Uite, acum cand cu “dama”
Eu am ras ca prostovana
Dar cu manuta la gura
Sa nu vada “mama-Ura” !!!

Si iar am ras si-am dat coate
Lui fiu-meu, pai cui se poate
Cand baiatul cocosel,
A fost pedepsit nitel !

Doamne, dar ce mai rasei
Mai ieri noapte pe la trei,
Mi-aminti de badea Geo
Ce “lectie” ne-a dat noua !!!

Bade Geo, te rog iar
Revino si fa scandal
Jandarmul o vrea n-o vrea
Dar eu, chiar vreau ca fata ta
Sa-si strice acum logodna
Si nora mea jugulara
Sa-i ia locul in finala !!!

Alo, alo natiune
Doamne ce-am mai ras, pe bune
Cand madam de la Ocnita
Stropea cu apa pe Aditza !!!

Fiu-meu? Si el mustacea
Dar de zis, nu le zicea
De ce sa ne implicam
Explicatii noi sa dam ?

Asa noi stam cumintei
Banii in punga multicei
Ii pastram cu grija acum,
Nu ne implicam nicicum !

Ca si lui Oane i-am spus:
“Mami, n-ai nimic de zis
Doar o grimasa sa faci,
Lasa p-altii… la araci ”

Si ce spui tu Manuela
Ca nu imi iubesc eu nora?
Ce interes as avea,
Sa v-arat asa ceva ?

N-am aratat la copii
Dar s-arat eu nu stiu cui
Cu bani multi, cu euroi
Si cu parul meu valvoi
Voi pleca la hogea al meu
Doamne, cat a fost de greu !!!!!!!!!!!!

scris de Monica ( Pitesti) 6 aug.2012

7 comentarii la ““Lectia de perfizie” – poezie pamflet”

  1. 7
    Monica Says:

    Intransingentul: oare nu am scris si despre Mirela destule? S-a obosit careva dintre cei care posteaza aici si trimit scrisori la emisiune sa trimita si vreun pamflet? Nu. Eu, din pacate nu pot trimite.
    Iti multumesc I. si tare as dori sa stiu cine se ascunde sub aceasta palarie. Pari din umbra, o persoana ocrotitoare, asa cum am simtit-o pe Sonia.

  2. 6
    Monica Says:

    Servus, d-na profesoara ( N). M-ai facut sa rad cu lacrimi ( eu asa rad, cu lacrimi, un defect…). Perfid/perfizi = vicleni, fatarnici, cu ganduri ascunse; am scris in grai local ; Corect ar fi fost sa intitulez : Perfizii din concurs. Da, se poate interpreta si ca o gresala, de ce nu ? Dupa mine este corect, dupa altii nu. Eu iti multumesc frumos pentru ca m-ai atentionat. Daca nu as fi stiut, ma uitam in DEX, intentionat am scris cum se spune in partea locului. De ce am ras ? Chestia cu perfuzia, tare de tot !!! Pupici, pupici !

    Multumesc tuturor !

  3. 5
    Nainy Says:

    In primul rand vreau sa stiu daca ai gresit scriind perfizie si nu perfidie(dupa cum am reusit sa te cunosc cred ca ai gresit intentionat pentru a vedea daca s-au prins cititorii). Daca este perfizie, apelez la bunavointa Mirelei si la DEX-ul ei pentru a ma lumina cu privire la intelesul cuvantului! Moni, hai sa fim seriosi, asta este lectia de perfuzie in cap si nu de perfidie!. Desi beneficiaza de coama leilor lui Adrian, aceasta Niculina, al carei caracter duplicitar mi-a sarit in ochi inca de la inceput si pe marginea caruia am tot comentat, ca si despre ticurile pe care le are si care sunt caracteristice individului care vorbeste singur, biata Niculina vorbeste rar, se revolta si ea din cand in cand si de fiecare data numai impotriva d-nei Marioara (singura care i-a fost alaturi cand Gabriela o trata ca pe o intrusa, cand nu dadea doi bani pe ea cu toata coama ei si cu tot statutul ei de nevasta de grec, orb, paralizat, octogenar, n-avea importanta, important era sa fie grec) si a lui Adrian.
    Mira pe cineva normal la cap atitudinea rezervata a cuplului Ionut-Monica-Niculina? Daca da, de ce?. Pana primesc raspunsuri de la voi, imi permit sa-mi expun si eu cateva consideratii. Niculina este mata blanda, dupa coama si dimendiunea ei (a coamei) sunt sigura ca zgarie rau si nu pe oricine, ci pe cei pe care-i simte ca incep sa piarda. Daca pana acum sareau buluc toti pentru a-l apara pe maidanez, acum vad o rezerva suspecta care se vrea a fi o neimplicare in “treburile interne” ale altui cuplu, cu toate ca de-abia asteapta ca acestia sa se desparta si sa ramana ei singurii care formeaza cuplu si din moment ce tema emisiunii este casatoria, poate vor fi ei castigatorii marelui premiu, iar suma cuvenita pentru efortul depus de catre Niculina si pe care o va da grecului, va creste exponential. Pana la urma nici nu i-as acuza, n-as fi eu daca as face asa ceva chiar daca-mi sunt la fel de antipatici ca si ceilalti, dar concursul este concurs, iar Dragos a avut parte tot timpul de sprijinul dintosului de Ionut, chiar daca pentru el Ionut a reprezentat “ruda saraca” atat financiar, cat si cu duhul. Daca mireasa ultimei saptamani va fi, de ex. Alexandra si ea va fi de acord sa se marite cu maidanezul, iar mama lui va fi de acord, atunci marele premiu va intra in posesia lor. Daca, cum zic ei acum, vor astepta sa se cunoasca mai bine afara (80% este important pentru maidanezul magar), atunci cat de mama/mireasa saptamanii finale ar fi, premiul cel mare se va imparti la toti finalistii, din tabloul final obligatoriu va lipsi Adrian si d-na Marioara, eliminati chiar in seara marii finale!. Niculina, Ionutu, Monica, Dragos, Gabriela, Alexandra, Andreea vor fi beneficiarii marelui premiu. Poate ca eliminarea lui Adrian va fi extrem de greu de realizat, dar vor incerca, vor insista si daca nu vor reusi asta se va datora numai voturilor noastre!
    Moni, pentru incheiere, te-as ruga sa o urmaresti cu atentie pe Niculina, sa-i urmaresti mimica, miscarile corpului, ale mainilor, ale capului, ale ochilor, ale nasului ascutit si incovoiat si ale gurii si-ai sa ai imaginea unei pasari de prada. Din ghearele pasarilor de prada, daca ajung acolo, scapa oare cineva? Iar m-am intins nepoliticos de mult cu comentariile mele, dar stiu ca tie iti place sa discutam subiectele, nu doar sa dam din cap a intelegere. Te pup, Moni, bravo tie ca reusesti sa ma antrenezi in “jocul”tau, te felicit!

  4. 4
    mary Says:

    Nu se implica pentru ca le convine situatia. Au banii cei mai multi ,dupa emisiune vor mai vedea ei ,este clar ca Niculina nu-i place o asemenea nora dar stim bine ca ea pleaca la mosul din Grecia si prea putin o intereseaza Ionete ,de fapt nici nu prea au interesat-o baietii o data ce i-a lasat tatalui si ea si-a pus coada pe spate si a plecat sa caute unul mai bogat si daca se poate mai batranel sa ramana si ea cu ceva banuti nu de alta dar sta de geaba cu un grec.

  5. 3
    intransigentul Says:

    Imi place si asta esti chear realista si te rog sa faci inclusiv pentru Mirela poate le vor citi si ei .Poate fi un subiect de dezbatere la finala si cine se recunoaste in text sa fie premiat.

  6. 2
    Monica Says:

    Da, Ana, ca le zic, ca nu le zic, dar ceva e putred in Danemarca: nu stiu daca in urma despartirii acestui cuplu chiar Adrian ar fi castigatorul!!!
    Hai sa fim seriosi ! De ce Niculina, de ce Oane, nu s-au implicat nici macar cu un sfat ?!

  7. 1
    ana Says:

    ha,ha,ha MONY bine le mai zici :D

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free