“Scrisoarea unei mame blonde catre fiul ei” – pamflet


scrisoare

Monica (Pitesti) ne-a trimis un pamflet cu mesajul: “Doresc sa zambiti putin! De aceea, va postez un pamflet cules de pe internet, care mi-a placut ! Felicitari autorului !”

Scrisoarea unei mame blonde catre fiul ei
Day 709, 00:36 • by “Bogdan Sab

Draga fiule,

Iti scriu aceste randuri ca sa stii ca iti scriu.
Daca primesti aceasta scrisoare inseamna ca a ajuns cu bine. Daca nu o primesti, atunci sa ma anunti pentru a ti-o mai timite o data.Iti scriu incet pentru ca stiu ca tu nu citesti prea repede.

Acum cateva zile tatal tau a citit ca marea majoritate a accidentelor se petrec la o distanta de un kilometru de casa. De aceea ne-am hotarat sa ne mutam mai departe. Noua casa este minunata;
are si masina de spalat, dar nu stiu sigur daca merge. Ieri, am bagat lenjeria in ea, am tras de maneta, si de-atunci n-am mai vazut-o. Vremea pe aici nu e foarte rea. Saptamana trecuta n-a plouat decat de doua ori. Prima data, ploaia a tinut 3 zile, a doua oara 4 zile.

Apropo de vesta pe care o voiai, unchiul Petre mi-a spus ca daca trimitem camasa cu nasturi, cum sunt ei grei, o sa coste mai mult; atunci am taiat nasturii si i-am pus in buzunar.

In sfarsit, l-am ingropat pe bunicu’; l-am gasit cand ne-am mutat. Era in dulap din ziua in care a castigat la ‘De-a v-ati ascunselea’.

Sa-ti mai zic ca alaltaieri, a explodat bucataria si tatal tau si cu mine am ‘zburat’ din casa. Ce emotie! A fost pentru prima data dupa multi ani cand tatal tau si cu mine iesim impreuna undeva.

A venit doctorul sa vada daca suntem in regula, si mi-a pus un tub din sticla in gura. Mi-a zis sa nu vorbesc 10 minute.Tatal tau s-a oferit sa cumpere tubul acela.

Si daca tot vorbim de taica’tu, te anunt ca si-a gasit de lucru,e foarte mandru de asta. Lucreaza la peste aproape 500 de oameni. L-au angajat sa tunda iarba in cimitir.

Sora ta Julia, cea care s-a casatorit cu sotul ei, a nascut in sfarsit, da’ nu stim inca sexul copilului. N-as putea inca sa-ti spun daca esti unchi sau matusa.

Taica’tu intrebat-o pe sora-ta Lucia daca mai este insarcinata. Lucia i-a zis ca da, in 5 cinci luni de-acum; atunci taica’tu a intrebat-o daca era sigura ca era al ei. Ea i-a spus sigura ca da. Ce fata
sigura, cata mandrie! Asa fata, asa tata!

Varul tau Paul s-a casatorit si se roaga in fiecare zi in fata sotiei lui. E fecioara!

Dimpotriva, nu l-am mai vazut pe unchiul Vasile, ala care a murit anul trecut…

Cel mai rau e fratetu’ ala’ mic, Ionut. A incuiat masina si a lasat cheile inauntru. A trebuit sa se duca pana acasa sa aduca dublura ca sa ne scoata pe toti de acolo.

Bine, fiule. Nu pot sa-ti trec adresa pe plic pentru ca n-o stiu. De fapt, ultima familie care a locuit aici, a plecat cu numerele pentru a le pune la noua adresa.

Daca o vezi pe Margareta, transmitei salutarile noastre.Daca n-o vezi nu-i spune nimic.

Mama ta care te adora,
Antoaneta

P.S. Aveam de gand sa-ti pun si niste b ani , dar deja am inchis plicul.

8 comentarii la ““Scrisoarea unei mame blonde catre fiul ei” – pamflet”

  1. 8
    Ana Says:

    Manole dar Javrela ,Cornelus=puscariasul si cocalarul de Dragos iti plac?

  2. 7
    Monica Says:

    Manolica, ai copii? Dar mama? Dar sotie? Sa fii iubit de toti si de toata lumea!

  3. 6
    Monica Says:

    Nici eu nu cred ca poate exista o asemenea mama, fie ea blonda, bruneta, satena…
    Cine stie de unde s-a inspirat autorul, nu iese fum fara foc, ceva-ceva a …dibuit el ! Am ras cand am citit si de aceea am postat-o !

  4. 5
    Tilda Says:

    Este un “un buchet” foarte frumos.Felicitari autorului si tie Monica ca ai avut tu idea geniala sa ne trimiti si noua.

  5. 4
    Nainy Says:

    Rectific: Ioana, mama lui Marian!

  6. 3
    Nainy Says:

    Blonda ta, autoarea scrisorii catre fiul ei, nu prea se regaseste printre blondele din casa, mai degraba as asemana-o la inteligenta cu Ioana, mama lui Adrian.
    Oricum, asemenea prostie mi-e greu sa cred c-ar exista pana si in afara casei!.
    =Referitor la masina de spalat, ce n-a mai vazut blonda mama: masina de spalat, maneta sau lenjeria?
    =Cate zile din saptamana sunt bune daca 7 sunt ploioase?
    =De ce nu i-a trimis vesta si a stricat camasa, taindu-i nasturii?
    =Bunicul mort in dulap, era cumva unul dintre “scheletii” lui Oprescu?
    =Este chiar un motiv de bucurie ca iesi impreuna cu sotul din casa chiar si cu ocazia exploziei buteliei?
    =Cat te poate incanta un loc de munca, chiar daca nu faci altceva decat sa pazesti 500 de morti si sa le asiguri locul luminos, plin de verdeata?
    =Oare sora, potentiala mama a unui baiat sau al unei fetite,il poate face pe fratele ei, in functie de sexul copilului, unchi sau matusa?
    =Poate fi suspectata o femeie insarcinata ca n-ar fi mama copilului din pantecul ei?
    =Varul Paul este atat de credincios incat se inchina nu numai fecioriei fecioarei Maria, ci si la fecioria sotiei lui, lasand-o-n plata Domnului sa stea fecioara pentru a avea el la ce se inchina?… oare de aia s-a-nsurat?
    =Cum sa-l mai vada pe unchiul Vasile din moment ce este mort de un an?
    =De parca cele de mai sus n-ar fi suficiente, apogeul prostiei blondei mame este atins cand Ionut (sper ca nu este vorba despre Ionutu!), uitand cheile masinii in masina, pleaca acasa pentru a lua dublurile, iar familia sta in masina si-l asteapta pentru a-i scoate afara din ea!
    Sa mai spun ca m-am mirat de la inceputul scrisorii ca nu se aminteste nimic despre nicio adresa la care fiul ar fi putut sa-i raspunda blondei lui mame?… acum m-am edificat: nu stie numarul de la casa, acesta fiind luat de catre vechii locatari pentru a-l pune la noua lor adresa. N-am stiut ca atunci cand te muti dintr-o locatie iei cu tine, la noua locatie, adresa si numerele vechii locatii! Aici sa fie prosti si vechii locatari, dar si noii???
    =Margareta are nevoie de salutarile blondei?… chiar daca o gasi-o sau nu?, iar plicul cu scrisoarea era lipit sau doar inchis?… doar voia sa-i puna si niste bani, saraca!

    Repet, nu cred ca poate exista asemenea prostie intruchipata intr-un om, chiar si blond. Promite ceva mama lui Marian, dar chiar asa, nu stiu… poate daca ar scrie vreo scrisoare cuiva…

    M-ai delectat Moni, am ras de nu mai pot!. Am s-o trag la imprimanta si-am s-o trimit copiilor sa vada si ei ce mama “desteapta” au!.
    Multumesc pentru inspiratie, felicitari pentru scrisoare!

  7. 2
    Monica Says:

    Mersi, pitesteanca mea, dar nu-mi apartine ! Eu l-am citit, mi-a placut si vi l-am adus si voua. Felicitari autorului !

  8. 1
    Manuela Pitesti Says:

    acest pamflet se portiveste de minune mamei Caprela ,ca habar nu are pe ce lume traieste .Haaaa bravoooooo Monica pitesteanca mea , pupiciiiiiii

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free