“Moda noua” – poezie pamflet


back

Monica (Pitesti) ne-a trimis urmatoarea poezie intitulata “Moda noua”. Totul este un pamflet, va rog sa tratati ca atare.

Dimineata pica roua,
Lasa, lasa, nu ma ploua
A iesit o moda noua,
Sa va povestesc si voua :

Mame ce aveti baieti,
Pana-n anii patruzeci,
Nu mai puneti castraveti
Nici fasole pentru teci !

Luati baiatul de manuta,
Spalati-l cu foi de vita,
Descantati-l si veniti
La emisiune, stiti !

La ce sa se incadreze
In armata si servici ?
Voi la ce sa mai munciti,
Aici, doar stati si priviti !

Ca se insoara, nu se insoara,
Macar o lasa de scoala,
Si de munca, iara voi
Scapati de mulsul la oi !

Mamelor de la oras,
Mai emancipate, de
Poate si mai tinere,
Nu mai coaceti vinete !

Veniti in emisiune,
Va certati aici pe bune,
Luati cu voi un calendar
Si intr-un sacotei, marar !

Pe calendar voi sa scrieti,
De-nfloresc niste scaieti !
Mararul din sacotei,
Il puneti la baietei,

Mararul e bun se stie,
Tratament in insomnie
Si tratament hormonal,
La baieti in general !

Noua luni vor rezista
Fara sa “faca ceva”
Cu atat, mai mare bucuria
Daca gasesc… ciocarlia !!!

Uite, am fost ascultata,
Si-o mamica de indata,
Si-a luat fiul ca pe urs,
Inapoi iar l-a adus !!!

Ca o fi, ca nu o fi,
Mami are ce vorbi,
Fata daca nu l-o vrea
Ce? La anul nu-i …alta
…………………………..

Multe am de spus aici,
Insa, ca de obicei,
Se aud prin jur…pasici
“Vine sefu’…” hei… servici ?!!!!!

2 comentarii la ““Moda noua” – poezie pamflet”

  1. 2
    Monica Says:

    Neinu, comentariul tau exprima in proza, mult mai mult decat am redat eu in versuri ! Ambele merita sa le citeasca, cat mai multa lume. Poate Otilia ne citeste dorinta din postarile noastre. Multumesc, Neinny !

  2. 1
    Nainy Says:

    Bine ii mai satirizezi pe acesti neispraviti!. Nu ma refer la toti, ci la cei care, dornici sa castige bani nemunciti, renunta la studii, la familii, la servicii si, impreuna cu mamele lor,ca provin de pe santurile din satele Romaniei sau de pe bancile din fata blocurilor din Romania, vin in aceasta emisiune, se expun, sunt in stare, visand la marele premiu, sa renunte la ceea ce omul are mai de pret: intimitatea. Sa renunti la asta, sa accepti sa fii filmat oricand si oricum, sa nu mai dispui de timpul tau doar pentru niste bani, este de neinteles pentru un om, eu, pentru care libertatea de exprimare si de miscare sunt totul in viata. Daca le pierdem pe astea, daca ne lasam urmariti si conditionati in ceea ce facem sau zicem, la ce naiba ne mai consideram demni?. Demnitatea, in urmarire si in bagarea pumnului in gura o consta?. Daca da, atunci voi, care aprobati, sa aveti parte de ea!. Eu altfel inteleg sa fiu demna si de aceea ii condamn pe cei care se lasa manipulati de catre staff-ul acestei emisiuni sau de catre oricare altcineva!
    Printre acesti concurenti carora staff-ul le-a luat si bruma de demnitate pe care o aveau cand au intrat in casa, s-a mai pripasit si un Adrian, venit sa se insoare, indiferent de va gasi sau nu pe cineva si care, pentru a-si atinge scopul, a rezistat la toate magariile de care cei lipsiti de demnitate au abuzat. Pe acesta, staff-ul i-a asmutit impotriva lui!
    Jocurile murdare ale staff-ului acestei emisiuni n-au mai atras, pentru a intra in casa, pe niciun om normal la cap, ci tot pe rebuturile din editiile anterioare care mai pot profita si ele de o masa, de o casa, de un consult medical gratuit, de o expunere, de tot rasul, in fata lumii. Acest Sinevizyon nu are respect pentru romani, nu are mama, nu are tata, este obsedat de castig, cum sunt toti cei care au intrat in Romania si care s-au imbogatit, profitand de conflictele interminabile care fac rau tarii si poporului ei. Moni, pamfletul tau, prin adevarul pe care-l emana, m-a facut sa ma ia valul si sa divaghez de la subiect, imi cer scuze ca am iesit in afara formatului, dar asta este!
    Poti sa nu iei atitudine fata de ceea ce se intampla in Casa Groazei?
    Eu zic ca nu!
    Moni, felicitari!.Acesta este modesta mea parere privind pamfletul tau, iar daca gresesc, atentioneaza-ma!. Dura sau nu, intelege-ma ca scriu si sub influenta evenimentelor care se deruleaza in direct, precum MPFM si lasa-ma sa mai si gresesc sau nu.
    Te pup si sper ca democratia, pierduta pentru o lunga perioda de timp, sa redea poporului roman increderea in valoarea sa!

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free