“Iubi” – poezie pamflet


call

Ady (Adriana) ne-a trimis urmatoarea poezie intitulata “Iubi”. Totul este un pamflet si trebuie tratat ca atare.

Ploua tare in oras,
Voi da un telefonas:
– Alo, iubi esti acasa
Sa ma astepti cu masa pusa!

Iubi, este mama mea
Eu, asa ma adresez,
La ce oare sa-i spun mama ?
O … modernizez!

Iubi, insa poate fi,
Si altcineva,
Uite, de exemplu unchiul
Sau matusa mea!

Rea e lumea si va fi,
Cat timp ea va scormoni,
Uita, uita fiecare,
C-au si ei un trecut, oare?

Va vorbi o luna, doua
Cand se convinge insa,
Ca chiar vreau o viata noua
Cert, va deveni supusa!

Asa gandeste o fata
Poate…chiar indragostita,
Haide, sa lasam jos piatra
Sa-i dorim: ” sa fii iubita !

Ady, 29 oct,2012

14 comentarii la ““Iubi” – poezie pamflet”

  1. 1
    mariana-pitesti Says:

    Da,Cristina a gresit si mai greseste,este copiloroasa,insa d-na Emilia,daca vrea ca fiul dansei sa realizeze ce-i spune,s-o faca pe alt ton si mai rar,pentru ca vede care este rezultatul.Un parinte intr’adevar ii vrea binele,dar in astfel de situatii trebuie mult tact,diplomatie.
    Felicitari Adriana pentru poezie!

  2. 2
    Tilda Says:

    Adriana draga , sa fii si tu iubita, poezia este buna…asa mai “moderatto” cum ne-ai obisnuit. Parerea mea despre Cristinuta o stii, asa ca … te pup si te felicit pe tine draga noastra “Feblete”.

  3. 3
    bianca Says:

    da super poezie, Cristina a gresit foarte mult si va mai gresii in continuare ,poate nu acuma ,mai tarziu,ea nu a recunoscut si nici acuma nu recuneste ca a vb .cu Stefania,Cristina se crede o fata foarte isteata dar nu este,ci este o fata care umbla din emisiuni in emisiuni sa castige publicitate ,cea zis daca nu a mers cu burlacu lasa ca poate va merge cu mireasa

  4. 4
    otilia/magda Says:

    Adriana,foarte frumoase si adevarate versurile tale…in acest moment,ploua si iar ploua!” Iubi”,Cristina,nu-mi place,are caracter duplicitar si e tare mincinoasa! Nu cred ca mamei ii spune ”iubi”,ci iubitului…caci singura spunea ca si-a sters toate numerele din telefon,pentru a nu gasi dovezi!
    Ea,e obisnuita cu minciunile,nu stie ca de la o minciuna,urmeaza altele,care sa le acopere pe primele si asa mai departe! Mama ei,…acelasi ”aluat”!Eu ii doresc sa fie iubita dar sa si iubeasca!Felicitari!Te pupic!

  5. 5
    Lucille Says:

    Superbe versuri Adriana…

  6. 6
    inntransigentul Says:

    Adriana ca de obicei in ceia ce scrii este adevar subtilitate, umor si ne incanti sa o faci mereu cu toti concurentii.CRISTINA DOAMNELOR NU GRESESTE. EA A PLECAT IN ACESTA RELATIE DE LA INCEPUT PE MINCIUNA. Nu are nimic pentru acest Cosmin dar sa agatat pentru a merge in acest concurs cat mai departe poate.Ardeleanca si a dat seama ca si unii dintre noi si o articuleaza fara incetare.Deocamdata orbul este orb.Asa este dragostea oarba dar cu mari dezavantaje pana la urma pentru ambele parti cand merge prea departe.

  7. 7
    gratiela Says:

    sunt frumoase versurile nu cred ca dna. Emilia greseste ea isi da seama de Cristina ca nu e potrivita cu Cosmin

  8. 8
    Adriana Says:

    Dragilor,

    .. va multumesc pentru citire si comentarii, apreciez parerea fiecaruia dintre voi;
    … ca mama, d-na Emilia greseste numai in ceea ce priveste procedura de “indepartare”, eu nu spun ca ea greseste pentru ca nu o place pe amica fiului sau; prin modul cum procedeaza, il inversuneaza, il indeparteaza, se considera nesustinut, subestimat in sentimentele sale si este pacat de acest baiat finut, manierat;
    .. timpul alege, am mai spus, iubirea uneori este oarba si poate ca totusi si aceasta fata se va “slefui” cu timpul din punct de vedere spiritual, moral, social… ca de la mama natura are cate ceva ;
    Ca o concluzie, fiecare pierde sau castiga-n viata pe mana lui !

  9. 9
    DANY Says:

    Lasat-o mai incet cu poeziile dar mai ales cu comentariile, nu stiu ce aveti cu Cristina ,oare voi nu ati gresit in viata oare voi nu ati mintit sa va mentineti o relatie frumoasa de dat cu pareri nu ne intrece nimeni si mai ales tare mult ne place sa fim rautaciosi …da oare buni nu mai stim sa fim…ii apreciez pe Cristina si Cosmin sper ca d-na Emilia sa se schimbe daca nu asta e asa sunt mamele de baieti mai posesive.Va pup si abia astept urmatoarele emisiuni …

  10. 10
    Adriana Says:

    Dany,

    ..iubita si cine nu vrea de pe acest site ca dragostea sa triumfe, ca fiecare cuplu sa arate iubire, intelegere, respect?
    .. noi privitorii, cititorii, comentam fiecare la modul nostru de perceptie cum stau lucrurile, unii pro, altii contra, fiecare avem o parere:
    .. dupa felul cum scri, esti o fata desteapta si cunosti faptul ca o poezie nu se face… la intamplare, nu?
    un pupic, mersi pentru comentariu

  11. 11
    Nuty Says:

    Ady,apreciez mult de tot ceea ce scrii,si eu doresc din tot sufletul sa.mi placa acest cuplu Cosmin si Cristina,el este cuminte nu contrazice pe nimeni,nici pe mama,nici pe telespectatori,nici pe ceilalti concurenti care/o ataca pe iubita lui…………noua ne place de el ca/i indragostit pur si simplu….dar ,noi am vazut acel material cu Stefania……e negru pe alb cum se spune……..poate eu ma/nsel si gresesc,sper sa/mi revin si sa spun ca/i apreciez pe amandoi….la fel…te puuuuup!

  12. 12
    Maia 12V Says:

    Nu inteleg pe cei care o voteaza pe Cristina pentru ce ?oare am eu o imagine,o parere devianta? dela inceput nu mi-a placut o priveam si ceva nu imi placea imi era antipatica,si nu stiam dece si…nu m-am inselat ,este nesuferita plangareata,acuza vesnic desi ea este cea acuzata ,minte si nu recunoaste dimpotriva se vede nedreptatita ea care este o perfida ,,,vezi modul cum se ondula si ce pozitie lua cand se confsesa celailalte’’sfinte ” pe care culmea am votat-o- minunandu-se una pe alta cum si cat au putut rezista ele fara sex 2 luni ,pai asta este fata de maritat pe care o mama sa si-o doreasca pentru fiul ei? se pote spune ca iubeste pe Cosmin cand ea viseaza la fostul amant cu care a fost in seara de dinainte de a intra in concurs?si toate astea la 19 an!,mama [care a educat-o careia i-a fost exmplu bun se vede ],si unchiul dupa ce a vazut la tv putea sa zica altfel decat Cristina?sa fim seriosi biata dna Emilia simte si are perfecta dreptate ,numai pampalaul de Cosmin si o mare parte din telespactatori pot fi prostiti,pacat,pacat dar de regula adevarul iese la suprafata sper cu tote ca omul bun e prost[Cosmin]

  13. 13
    Maia 12V Says:

    FELICITARI ‘iNTRASIGENTULUI” PENTRU MODUL CUM GANDESTI ITI MERITI DENUMIREA.

  14. 14
    Adriana Says:

    Maya 12 V, multumesc pentru comentariu !
    … iti respect parerea, asa cum o respect pe a fiecaruia dintre useri!
    … te invit la comentarii!
    un pupic, Adriana

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free