Gelozia, sentiment … sau boala ?


Adriana ne-a trimis urmatorul articol foarte interesant. Haideti sa dezbatem impreuna despre gelozie!

gelozia

Din punctul meu de vedere, gelozia atinge un pic pe oricine , incepand din copilarie! Care dintre voi, copii fiind, nu ati fost gelosi pe o sora, frate mai mari, mai mici, pe motivul ca sunt mai iubiti decat voi! La scoala , care dintre voi nu ati fost gelosi pe un coleg, colega, motivele fiind diverse?

…. Dar in cuplu ?
Unii spun ca gelozia este sentimentul, emotia obsedanta dintr-un cuplu
care apare urmare unei banuieli ca ai fi/ar fi inselat/inselata!
Altii spun ca este o boala a creierului … ; nu stiu aici cum sa explic, din pacate, eu acum scriu… la liber , fara surse de informatie !
Si totusi? Pe care femeie indragostita fiind, nu o macina un pic de gelozie ? Ce barbat care-si iubeste partenera .. nu este “piscat” un pic de gelozie in anumite ipostaze ale vietii ( dans cu altul, etc)
Vorbesc despre gelozia , care se incadreaza in niste limite normale, nicidecum despre acea gelozie obsedanta care atinge uneori praguri nedorite, doamne fereste: sinucideri, crime etc… aici fiind vorba de boala !
Gelozia din cuplu, care depaseste limitele, unul dintre parteneri fiind obsedat ca este inselat, aduce ruinarea relatiei in cuplu.
Sa stai sa cauti dovezi ale tradarii tot timpul, sa devii cicalitor/cicalitoare pentru partener, este tot ceea ce poate fi mai nesuferit, este raul dintr-o relatie, casnicie, familei !
Da, barbatii inseala. Dar barbatii cu cine inseala ?
Ca iubite, sotii, ne pisca acest , nu stiu daca-o spun corect, sentiment al..geloziei! Este bine sa avem incredere in noi, sa-l depasim.
In aceste conditii comunicarea in cuplu este ideala,
reduce intensitatea de manifestare a geloziei !
Niciodata, puse in fata unei atare situatii nu trebuie sa spunem ca ” cealalta” presupusa este grozava, iar tu, pe post de geloasa,
nu esti buna de nimic ! Incorect ! Umbla la sertarele mintii si vezi unde gresesti.
Ai mult mai multa incredere in tine !
Cu ani in urma am citit undeva ca o doamna extrem de geloasa pe sotul ei, posesiva, dependenta i-a pus bietului om, poza ei intre doua felii de paine,
ca si pachetel pe care sa-l manance in pauza.
Umilit, neplacut surprins, luat in deradere de colegi, s-a dus direct la Tribunal. Cine a gresit ?
Ca mama, gospodina preocupata de casa, de grija pentru copii, uiti sa-i spui partenerului o vorba frumoasa ( la orice varsta valabila), uiti sa te “faci” cat de cat, frumoasa pentru el, uiti ca ai un rol de indeplinit.
Dupa pensionare, majoritatea credem ca se termina viata aici !
Gresit !
Dragostea nu are varsta, sentimentele nu au varsta, nu sunt planificate
cand sa vina, sa plece !
Iubirea adevarata e vesnica !
Parerea mea, as dori s-o aud si pe-a voastra, un pic de gelozie poate traiesc si unii dintre concurenti …

Sa fiti iubite/iubiti de cine doriti voi, o seara superba va doresc !

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free