Satira : „ Eunucu-i la putere”


No1

Violeta ne-a trimis urmatoarele versuri cu precizarea: “am compus o timida satira care are ca subiect hartuirea perpetua a concurentului Adrian Pricope. Desi acesta are aprecierea majoritara a celor ce urmaresc acest show, mai putin a moderatoarei si celor care conduc din culise aceasta emisiune, este revoltator tratamentul care i se aplica in fiecare zi, el fiind “prelucrat” si pe fata si pe dos.”

Eu Mirela Bou…complice,
Am avut un vis ferice :
…Ma pupam cu Adrian,
Arăta ca un sultan,
Iar haremul era mare,
Se călcau chiar pe picioare,
Să se veseleasca toate,
Sa fie multe pupate.
Dar, bărbata-miu, vezi bine
S-a trezit din somn cu mine,
Asudată tare-n pat,
Strigand după un alt barbat,
Strigand tare, cu-nfocare
„Tare-mi esti drag, Adriane!”
Si ca sa mă scot, de-ndat,
Pe loc l-am parafrazat:
„EUNUC” l-am botezat,
Bărbăţelul meu sa ştie
Că totul e doar simbrie.
Si pentru ca il iubesc,
Dar, nu pot să mărturisesc,
Eu mereu il ponegresc,
Si-l ridic si il cobor,
Vreau sa-l fac un ascensor,
Sa mă plimb mereu cu el,
Nu mi-ar displăcea defel…
Si chiar dacă nu mă vrea,
Eu tot il voi agasa,
Cu-ntrebari de-acum un an
Sa se vada ce şarm am,
Si-l voi chinui mereu,
Acum e doar sclavul meu,
Că doar acasă se stie,
Că totul e doar simbrie.

8 comentarii la “Satira : „ Eunucu-i la putere””

  1. 8
    otilia/magda Says:

    Violeta,iar ti-am pus pamfletul pe fb!Acum,10 minute!

  2. 7
    Nainy Says:

    Rectific, accede, nu ascede, din cauza vitezei si a nesabuintei de a nu corecta inainte de a trimite comentariul!

  3. 6
    Nainy Says:

    Mirela nu are niciun sentiment pentru Adrian, acesta este pentru ea o sursa de venit, iar faptul ca l-a numit eunuc ce sa zic… ca nu stie ce inseamna, n-as crede, probabil ca asa i-a venit ei, pentru ca are o gura… sau asa i-a soptit Catalin in casca, in niciun caz pentru ca, vezi Doamne, l-a strigat in vis, a auzit-o barbata-su si, pentru ca acesta sa nu se prinda de sentimentele ei, i-a zis EUNUC!.Stiu c-ai satirizat, Violeta, dar comentez si eu de dragul de a ma afla in vorba!.
    Dac-ar fi adevarat, credeti ca i-ar pasa sotului?. Atata timp cat “vine” Banii, banii… (nu Monica?), iar cariera sotiei ascede rapid, fara ca aceasta sa aiba studii in Showbiz (actrita, este?… este, cantareata, este?… este, prezentatoare de emisiuni de folclor, este?… este, moderatoare a unei emisiuni cu foarte mare audienta, cand era la Kanal D, acum nu mai stiu!, a ajuns?… a ajuns, pai si atunci… cat talent o avea?… numai ea este talentata in showbiz-ul romanesc din moment ce a primit atatea “responsabilitati”?. Daca ar mai lucra si in domeniul in care chiar s-a pregatit, jurist, am avea omul “orchestra”. Pe mine acest cumul de functii ma pune pe ganduri, ceva este putred in Danemarca! Acesta nu este un atac la persoana modeLatoarei, este un pamflet si trebuie tratat ca atare!.

    Cat despre, zici tu, incercarea de a satiriza, n-as zice sa ma fii timida, Violeta, caci este chiar foarte buna aceasta poezie-satira a ta, pentru care vad ca ai primit aprecieri de la nume consacrate in domeniu, dar te rog sa le primesti si pe ale mele, oferite cu cea mai mare sinceritate! Daca este precum spui, ti-a iesit din prima si meriti toate felicitarile!

  4. 5
    otilia/magda Says:

    Violeta e f bun pamfletul,oare s-o fi indragostit modeLatoarea de ”eunuc”? De aia il tot persifleaza pe Adrian?Ar culmea televiziunii!!!
    Il face ascensor,sa fie ridicata in ochii turcaletilor,sa nu o dea afara! Vrea rating,nebuna!!! Violeta,mai astept! Pupici multi!

  5. 4
    doinitza Says:

    BRAVO VIOLETA mai asteptam in continuare si altele .

  6. 3
    Elena H Says:

    f bine punctat, Violeta; am observat ca moderatoarei ii este teama sa-i deranjeze pe ceilalti concurenti si da numai in Adrian…adevarul este ca, politetea si bunul simt al lui Adrian a fost prost inteles de moderatoare; el raspundea acuzelor, explica, uneori chiar si pana la exasperare, tinea toate materialele si toate emisiunile, iar acum cand face si el dupa 10 luni, ceea ce altii au facut tot timpul, adica, vazand ca este neinteles, pur si simplu raspunde ca ca nu mai comenteaza subiecte vechi, gata, s-a suparat madame Mirela…pai, normal, nu mai are pe cine lua peste picior…ptr. moderatoare totul este un joc: n-o intereseaza decat sa dea ea bine pe sticla, sa fie complementata, sa fie ea in centru atentiei…si, ceea ce si-a propus a si reusit:audiente record, casa la marginea Bucurestiului, cascaval…cine crede ca o intereseaza de concurenti, prin simplul fapt ca-i intreaba tot timpul ce fac , ca-i alinta:”Monicuta”, “Ionutu”, “Draguselu”, se afla intr-o mare eroare, ea se gandeste cum sa se mai promoveze[ca si cantareata}, si cum sa iasa cascavalul…imi pare bine ca au mai observat si altii ca Adrian este ironizat si pus la zid mereu…felicitari, Violeta.

  7. 2
    yoyo. Says:

    supr,super,super!cat mi-asi dori sa inceapa fiecare emsiune cu cate o poezie-pamflet,atunci nu le-ar mai trebuii sms cu toate ca ar aparea si poezii pentru ovationarea cupletului,ca sunt un cuplet hazliu!

  8. 1
    Monica Says:

    Violeta, intradevar este o satira, satira pura ! Felicitari, continua te rog!

Comenteaza aici

Spam protection by WP Captcha-Free